tirsdag den 2. august 2011

Danskerne kunne lære meget af Sarah Lund

The system cannot find the file specified. Til trods for, at Danmark er en nation af krimi-elskere i bogform og foran tv-skærmen, så har danskerne desværre ikke lært så meget af de mange timer i selskab med kriminalkomissær Barnaby, Lisbeth Salander og danskernes egen Sarah Lund.

Når uheldet er ude på ferien, så glemmer cirka hver femte dansker at sikre beviserne. Det gælder for eksempel, hvis man bliver involveret i et biluheld sydpå. Det fortæller Jan Binderup, der er chef i Autoskade, Privat i Gjensidige Forsikring.

"Danskerne gør desværre opgaven sværere for sig selv, når de glemmer at tage billeder af skadesituationen. For det kan blive rigtigt svært at få refunderet pengene for en skade, hvor der er mange andre implicerede - ofte fra andre nationer, når hændelsesforløbet ikke kan dokumenteres. En del uheld sker jo i harmonika-sammenstød på de store motorveje ned gennem Europa," siger Jan Binderup.

"Det er heller ikke altid, at andre overholder vigepligten lige så trofast som danske bilister gør, så fotos af hajtænder eller andre forhold er også væsentlige."

Som for enhver anden efterforsker er det også vigtigt at kunne få fat i vidnerne igen under selve sagsbehandlingen af skaden. Derfor har Jan Binderup følgende gode råd:

"Sørg for at få modpartens visitkort eller navn, adresse, mobil og mail - og sørg endelig for at få identiteten dokumenteret via kørekort eller en anden billedlegitimation på stedet. Vi har desværre set eksempler på, at folk har givet sig ud for at være nogle andre, end de er. Og modpartens registreringsnummer skal også noteres," siger Jan Binderup fra Gjensidige Forsikring.

Læs mere her

tags: Europa, biluheld, Danmark, motorvej, penge,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar