onsdag den 20. juli 2016

Evighedsmaskinen fra Hundested

Kun nummerpladen afslører, at Michael Johansens Hyundai Accent er ti år. Men ingen vil gætte, at kilometertælleren også har passeret 500.000 kilometer. Og så med samme motor, Altid med Swedol motorbehandling i olien.

Det er en kendt sag, at sælgere skifter bil hvert tredje eller fjerde år. Dog ikke salgskonsulent Michael Johansen i Hundested, den tilfredse ejer af en åbenbart uopslidelig bil. Foruden ægte glæde over køretøjet er der nu også for ham gået sport i at se, hvor tæt han kan komme på millionen af kørte kilometer i samme bil. Foreløbig besidder Michael Johansen, efter hvad importøren har fortalt ham, det uofficielle verdensmesterskab i kørte kilometer med samme motor i sin Hyundai. Omkring 300.000 kilometer skulle være grænsen for, hvad motoren normalt holder til. Men det er da heller ikke så ringe.

Michael Johansen giver med særlig overbevisning sin forklaring på, at han åbenbart kører rundt med en evighedsmaskine under kølerhjelmen:

Swedol motorbehandling
"Jeg startede som med Swedol motorbehandling, da bilen skulle til service ved 120.000 kilometer og fik mit Hyundai–værksted i Hundested til at fylde en liter Swedol på sammen med motorolien. Og det er jeg siden fortsat med foreløbig fire gange for hver 120.000 kilometer", fortæller Michael Johansen, der indtil i dag har trofast har overholdt samtlige servicebesøg på Hyundais autoriserede værksted i Hundested. I alle de år er han sluppet for større reparationer, har aldrig oplevet et motorstop, og bilens udstødningssystem har det endnu ikke været nødvendig at udskifte.

Swedol, en helsyntetisk letløbsolie olie, der tilsættes den almindelige motorolie ved olieskift, og som indeholder mikropartikler, der klemmes fast på de sliddele, hvor trykker et størst. Her dannes en teflonagtig hinde, der giver en lettere motorgang og smører i selve startøjeblikket, allerede inden motorolien når at blive pumpet rundt. Swedol opfylder alle krav fra internationale standarder og kan blandes med alle typer motorolie i tilkørte firetakts benzin– og dieselmotorer. Uden risiko for at olifiltret tilstoppes. Swedol har været på markedet i mere end tyve år, heraf har Basta Active Care A/S produceret og solgt produktet de sidste ti år.

"Når jeg tjekker oliestanden, er motorolien konstant lige så klar og ren, som da den blev fyldt på . Det kan kun forklares med, at alle aflejringer er brændt af, fordi motoren endnu ikke er slidt, siger Michael Johansen. Der for øvrigt kører til Saint Tropez på ferie sammen med familien i sin uopslidelige Hyundai.

Billedetekst:
Salgskonsulent Michael Johansen, Hundested giver Swedol æren for, at motoren i hans ti år gamle Hyundai Accent efter en halv million kilometer stadig kører, som da den var ny.
 

Læs mere her

tags: mesterskab, bilen, benzin, Hyundai, oliestand, udstødning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar