lørdag den 1. oktober 2016

Politi vil stoppe uopmærksomme bilister


Siden januar har flere end 19.000 trafikanter fået en bøde for at bruge håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken, viser nye tal fra Rigspolitiet. I næste uge (uge 40) gennemfører politiet en landsdækkende kontrol af uopmærksomme bilister. Kontrollen er en del af kampagnen "Kør bil, når du kører bil".En bilist kører ud af vejen slingrer fra side til side. Det viser sig, at føreren sidder og roder med sin mobil, mens han har foden på speederen og kører 80 km/t.

Det syn møder politiet alt for ofte, når de foretager færdselskontrol. Nye tal fra Rigspolitiet viser, at alene siden januar har politikredsene delt 19.440 bøder ud til trafikanter (biler, varevogne, lastbiler, busser, scootere og cyklister), der brugte deres håndholdte mobil, mens de kørte i trafikken.

- Der er uopmærksomhed involveret i omkring hvert tredje trafikdrab på vejene. Derfor er det vigtigt, at flere trafikanter har fokus på trafikken, når de kører på vejene. Alt for ofte stopper vi folk, der roder med mobil, papirer eller noget helt tredje, mens de kører. Det fjerner fokus og øger risikoen for alvorlige ulykker, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

354 har mistet livet
I de seneste uger har en landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension samt landets kommuner mindet trafikanterne om, at når de sidder bag rattet, så skal de holde fokus på trafikken.

Set over fem år har 354 mennesker mistet livet i trafikken i ulykker, hvor de selv eller andre har været uopmærksomme, viser tal fra Vejdirektoratet. Det er på den baggrund at den landsdækkende kampagne "Kør bil, når du kører bil" vil have flere til at koncentrere sig, når de kører ude i trafikken.

- Det er et fuldtidsjob at køre bil. Hvis man leder efter ting i handskerummet, læser sms på sin mobil eller vender sig om for at række en sut til barnet på bagsædet, så er der risiko for, at man ikke ser, hvad der sker på vejen. Der er ikke noget, der er så vigtigt, at det ikke kan vente fem minutter på at man finder et sted at holde ind til siden, siger Pernille Ehlers, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Så langt kører du i blinde
Hvis du kigger på din mobil i fire sekunder, så har du kørt så langt i blinde:
50 km/t.: 56 meter.
80 km/t: 89 meter.
110 km/t: 122 meter.

Gode råd:
- Drop mobilen og sociale medier, når du kører bil.
- Hold ind til siden, hvis du skal indstille din GPS eller ringe.
- Hold ind til siden og få ro i bilen, hvis børnene er urolige og kræver din opmærksomhed.
- Lad være med at lede efter ting, du taber. Kør ind til siden - eller vent til du kommer frem.
- Kig på trafikken, også mens du taler med dine medpassagerer.
- Få andre i bilen til f.eks. at skrue låget af din vandflaske, taste på GPS, række dig solbriller etc.

Så mange har fået en bøde for at tale i håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken (bil, varevogn, lastbil, bus, knallert og cykel):

2014: 43.661
2015: 40.947
2016: 19.440 (januar – august).

(Kilde: Rigspolitiets Nationale Færdselscenter).


Læs mere her

tags: lastbil, bilen, politi, vicepolitiinspektør, trafikken, cyklist, 2016, ulykker, trafikdrab, rektor, 2014, scooter,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar