lørdag den 8. oktober 2016

Gratis rådgivning om elbiler tilbydes kommunerne


Projekt hjælper kommuner og hjemmepleje med at igangsætte eller accelerere den grønne omstilling med brug af elbiler i hjemmeplejenStørre andel af elbiler i kommunerne og øget anvendelse af elbiler i hjemmeplejen, det er målet med et projekt fra rådgivningsvirksomheden Fleetwise. Projektet skal synliggøre og demonstrere mulighederne for at bruge elbiler i hjemmeplejen hos landets kommuner.

Gratis rådgivning og adgang til ekspertviden
Med projektet 'Flere elbiler i hjemmeplejen', er det muligt at tilbyde gratis rådgivning og hjælp til hvad de enkelte kommuner har brug for, i vurdering af muligheder og konsekvenser ved at anvende elbiler i hjemmeplejen. Det afgørende er, at bringe processen videre og frem til afklaring og handling.

Eksempler på gratis ydelser er information og markedsoverblik på priser og afgifter, økonomiske sammenligninger af elbiler i forhold til konventionelle biler, konsekvensberegninger og estimering af omkostninger til ladeinfrastruktur, samt udarbejdelse af flådeanalyser og business cases mv.

Tilbud om gratis rådgivning er muliggjort via tilskud fra Energistyrelsen, under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Startpakke med elbil, opladning og rådgivning
En måde at komme i gang på er, at få afprøvet elbiler i den daglige drift og gøre sig egne praktiske erfaringer med brug af elbiler i hverdagen. En startpakke indeholdende en elbil og en ladeboks tilbydes til en særlig attraktiv pris. Mere erfarne kommuner tilbydes en optimeringspakke for optimeret anvendelse og udbytte af elbiler i hjemmeplejen.

Startpakken indeholder:

- Demonstrationselbilen Renault Zoe til rådighed i 14 dage
- Midlertidig ladeløsning fra E.ON Danmark til rådighed i 14 dage
- Opstartsmøde med dialog om ønsker, behov og udgangspunkt for elbiler i hjemmeplejen
- Introduktion til elbiler og ladeløsninger
- Markedsoverblik elbiler og ladeløsninger, priser og specifikationer
- Behovsanalyse med vurdering af potentialet for elbiler i hjemmeplejen
- Oplæg på implementering af elbiler i hjemmeplejen

Pris kr. 2.995,- ekskl. moms
Prisen dækker omkostninger til billeje, fragt og evt. broafgifter.

Erfaringsudveksling på regionale workshops
Flere og flere kommuner har efterhånden erfaringer med anskaffelse og anvendelse af elbiler. Nogle kommuner har anskaffet enddog mange elbiler og enkelte kommuner har nu udelukkende elbiler i hjemmeplejen. Fleetwise bidrager til at disse kommuners erfaringer, gode råd og anbefalinger bringes videre. Der er etableret en ERFA-gruppe med repræsentanter fra de kommuner, som har opnået væsentlige erfaringer og som har stor andel af elbiler i hjemmeplejen.

Erfaringsudvekslingen sker på regionale workshops, hvor ERFA-gruppens repræsentanter på tværs af regioner og kommuner deler deres erfaringer, tips og tricks, samt anbefalinger. Kommuner som skal i gang med brug af elbiler i hjemmeplejen kan bruge de regionale workshops til inspiration og sparring for egen handling.

Workshop afholdes torsdag 13. oktober 2016 fra 13.00 – 16.00 på Scandic Jacob Gade i Vejle.
Deltagelse i workshoppen er gratis, men kræver tilmelding.

Læs mere her

tags: Danmark, elbil, bilen, Vejle, økonomi, elbiler, Renault, virksomhed, 2016, omkostninger, moms, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar