søndag den 28. december 2014

Vejforum 2014: Mød transportminister Mogens Heunicke, hør om ny rapport om trafikulykker

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker præsenterer torsdag d. 4. 12 på Vejforum rapporten "Hvorfor sker trafikulykkerne ". Her fokuseres bl.a. på ulykkes- og skadesfaktorer i 291 alvorlige trafikulykker i perioden siden 2001. Samme dag er en spændende paneldebat med centrale aktører fra Vejsektoren. Konferencen afsluttes af transportminister Mogens Heunicke. Pressen er velkommen til at deltage. Vagtskifte i Havarikommissionen for Vejtrafikulykker

Formand for Havarikommissionen fra Vejtrafikulykker, Sven Krarup Nielsen, takker ved årsskiftet af efter 14 år på formandsposten. Torsdag d. 4. december på Vejforum afleverer han sin sidste rapport. Ny formand bliver civilingeniør Mette Fynbo, Vejdirektoratet, der i dag er medlem af kommissionen.

De fleste danskere er stødt på Sven Krarup Nielsens røst, når han i radioen eller i Tv-nyhederne giver sine vurderinger af årsagerne til trafikulykker og udviklingen i antallet af tilskadekomne og dræbte i trafikken. Det har han nu gjort igennem 14 år, men den sidste rapport fra hans hånd afleveres d. 4. december på Vejforum 2014 i Nyborg.

Vigtig dokumentation
"Jeg synes, at Havarikommissionen igennem sit virke har bevist, at vi har en vigtig rolle i en tid, hvor trafikken øges. Vi skal ikke tage æren for, at antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken er mere end halveret i de 13 år, hvor vi har eksisteret," siger Sven Krarup Nielsen. "Men vi har været med til at sætte en dagsorden og tilvejebringe vigtig dokumentation for, hvilke faktorer, der har betydning for ulykkerne. Det er altafgørende for trafiksikkerhedskampagner, vejindretning og den teknologi som vi putter i bilerne," siger Sven Krarup Nielsen.
Han peger på, at der stadig er et potentiale for at reducere trafikulykkerne og antallet af tilskadekomne og dræbte.

Med udgangen af 2014 går Sven Krarup Nielsen af som formand for Havarikommissionen for Vejtrafikulykker. Han afløses af civilingeniør Mette Fynbo, Vejdirektoratet, der allerede i dag er medlem af kommissionen, der har 6 medlemmer.

Vejforum er vejsektorens absolut største branchebegivenhed med mere en 1.100 deltagere.

Læs mere her

tags: radio, 2001, december, transportminister, Nyborg, trafikken, dræbt, kommissionen, trafikulykke, ulykker, teknologi, rektor, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar