onsdag den 3. december 2014

Nyt rekordår for Bridgestone som officiel dækleverandør til MotoGP

MotoGP anno 2014 sluttede med manér i Valencia. Bridgestone var med på 13. sæson i kongeklassen MotoGP og det var den 7. som officiel dækleverandør til MotoGP. Med nyudviklede compounds og konstruktioner i Bridgestone's MotoGP slicks, hjalp dækkene kørerne til at nå imponerende resultater. 10 nye hurtigste omgangstider i løb og ni nye hurtigste kvalifikations-omgange blev sat gennem 2014 med Bridgestone Battlax MotoGP racerdæk.
For andet år i træk, så et rekordhøjt antal fans MotoGP på nærmeste hold – ialt 2.473.624 mennesker købte billet til de 18 runder og millioner af fans tændte for fjernsynet for at se MotoGP gennem hele året.

Den spanske sensation Marc Marquez vandt sit andet MotoGP verdensmesterskab i træk og scorede i alt 13 sejre i kongeklassen og cementerede dermed sin status i sporten. Marc Marquez holder nu rekorden for flest sejre i MotoGP. Selvom Marc Marquez var dominerende, så var kampen om mesterskabet underholdende. En genfødt Valentino Rossi scorede to sejre og 11 podiepladser og sluttede som nummer to i mesterskabet med Movistar Yamaha MotoGP teamet. Hans holdkammerat Jorge Lorenzo viste sit karakteristiske høje niveau og sluttede den sidste halvdel af sæsonen stærkt med to sejre. Ducati Team med Andrea Dovizioso og Cal Crutchlow demonstrerede, at den italienske producent bliver en stærk konkurrent i 2015 med imponerende resultater gennem 2014 og med tre podieplaceringer i alt.

Asymmetrisk succes
For at følge med udviklingen af de nyeste MotoGP maskiner, introducerede Bridgestone igen nye teknologier, for at sikre, at de 23 kørere i mesterskabet kunne få maksimal performance ud af deres motorcykler uden at give køb på sikkerheden. Et nøglepunkt i udviklingen var introduktionen af asymmetriske fordæk – det første i mesterskabets historie. Denne mulighed blev introduceret i det Australske GP samt afslutningsløbet i Valencia. Denne variant viste sig meget populær hos kørerne grundet kombinationen af grip, warm-up performance og feedback til køreren.

Som eksklusiv dækleverandør til MotoGP, arbejder Bridgestone med de bedste kørere, teams og ingeniører i verden. Med denne enorme mængde data og know-how fra MotoGP racing under alle forhold og temperaturer, har Bridgestone udviklet avancerede racing-teknologier, som tjener som udgangspunkt til udvikling af Battlax premium gade- og racerdæk.

Selvom Bridgestone's MotoGP rejse slutter i november 2015 som Officiel dækleverandør til MotoGP, så har Bridgestone allerede udviklet nye teknologier til MotoGP 2015 racerdækkene, som lover endnu højere performance level, højere sikkerhed og mere kontrol.

Tal for sæsonen:
• Bridgestone havde ca. 1.000 dæk med til hvert enkelt løb
• I alt 23 forskellige specifikationer slicks og regnvejrsdæk blev tilbudt kørerne i hele 2014 sæsonen
• Den højeste banetemperatur i 2014: 58 grader C under det Malaysiske GP under kvalifikation
• Den laveste banetemperatur i 2014: 15 grader C ved det Valensiske GP under søndagens warm-up
• 10 nye MotoGP hurtigste omgangstider i løb på Bridgestone dæk i 2014
• 9 nye MotoGP hurtigste omgangstider under kvalifikation på Bridgestone dæk i 2014

Top 5 Kører MC Land Point
1 Marc MARQUEZ Honda Spain 362
2 Valentino ROSSI Yamaha Italy 295
3 Jorge LORENZO Yamaha Spain 263
4 Dani PEDROSA Honda Spain 246
5 Andrea DOVIZIOSO Ducati I taly 187

###

Bridgestone Corporation:
Bridgestone Corporation, med hovedkvarter i Tokyo, er verdens største dæk- og gummiproducent. Foruden dæk til en lang række formål, fremstilles også et bredt udvalg af diverse produkter, for eksempel gummi og kemiske produkter til industrielle formål samt sportsartikler. Bridgestone produkter sælges i over 150 lande.

Bridgestone Europe:
Bridgestone Europe, med europæisk hovedkvarter i Bruxelles, Belgien, er et regionalt datterselskab af Bridgestone Corporation, verdens største dæk- og gummiproducent. Bridgestone Europe driver et teknisk center, 8 fabrikker samt salgskontorer i mere end 30 europæiske lande, med over 13.000 ansatte. Dæk, fremstillet af Bridgestone Europe, sælges både i Europa og resten af verden.

Bridgestone Danmark:
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer Bridgestone, Firestone og First Stop dæk i Danmark. 42 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.


Læs mere her

tags: Danmark, euro, Europa, mesterskab, lastbil, Valencia, Bruxelles, Honda, LO, Belgien, Tokyo, datterselskab, Valencia., kemi, teknologi, Europe, 2014, fordæk,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar