fredag den 5. december 2014

Danskerne hjælper hinanden hjem til jul

Den offentlige trafik er ved juletid et tilbagevendende samtaleemne, som kan slå skår i selv den største juleglæde, da den kan indebære lange ventetider, køer og overbesætninger. Blandt andet derfor er efterspørgslen på privat biludlejning eksploderet og i takt hermed vælger flere og flere bilister også at leje deres biler privat til trængende juletrafikanter.
GoMore.dk, som er Danmarks største website samkørsel og privat biludlejning, har registreret en stigning i antallet af private biludlejninger op til julemåneden på hele 31% i forhold til oktober. Tallene for de første dage i december ser endnu mere lovende ud på antallet af bekræftede udlejninger. Særligt interessant er at størstedelen af udlejningerne op til julemåneden foretages for en længere periode, hvilket der tilsyneladende er en speciel årsag til:

"Vi begyndte at se tendensen i midten af november allerede, og den respons vi modtager fra kunderne er, at en stor del i år skal bruge en bil i en lidt længere periode til at klare juleshopping og til besøget juleaften fremfor de transportmidler de førhen har benyttet sig af. Det er spændende, fordi det lader til at vi med vores private biludlejningsprodukt er lykkedes med at ramme et reelt behov, som rigtig mange lader til at have", udtaler administrerende direktør i GoMore, Matias Dalsgård.

Privat biludlejning tilhører den såkaldte deleøkonomi, hvilket vinder frem inden for mange sektorer. Og forbrugerne kan lide det navnlig på grund af de ofte lavere priser på services og produkter. Om privat biludlejning kan tage reelle markedsandele fra etablerede spillere på markedet og sammen med samkørsel gøre sig som en mainstream transportform er Matias Dalsgård ikke i tvivl om:

"Vækstraterne taler deres eget sprog. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at privat biludlejning og samkørsel bliver at finde blandt de mest gængse måder transportere sig på inden for en kort årrække - især under spidsbelastede perioder som jul. Udover den økonomiske vinding der måtte være i at leje eller samkøre privat er at det tilmed er sympatisk hele vejen rundt. Man hjælper miljøt, sparer lidt penge og kan samtidig hjælpe sin nabo hjem til julefejringen".

Det påregnes at der via GoMore i gennemsnit udlejes 100 biler hver dag indtil d. 24. december. Det er derfor nødvendigt at skynde sig at foretage en booking, såfremt man vil være sikker på at kunne leje og også komme hjem til jul i år. Selvom der er mere end 2000 biler at vælge imellem på GoMore.dk bliver de hurtigt lejet ud.


Læs mere her

tags: Danmark, direktør, juleaften, økonomi, december, penge, sprog, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar