onsdag den 11. december 2013

20 udenlandske biler beslaglagt fredag i Jylland og på Fyn

SKAT har fredag eftermiddag og aften jagtet udenlandsk indregistrerede biler på Fyn og i Jylland. 20 biler er enten beslaglagt eller har fået klippet pladerne af de 12 patruljer, der var på gaderne. Ejerne kan nu se frem til regninger på over 1,7 mio. kr. samt bøder i samme størrelsesorden.

Fredag eftermiddag og aften har 12 patruljer og otte motorcykelbetjente med i alt 49 medarbejdere fra SKAT og politiet stoppet udenlandsk indregistrerede biler i udvalgte områder i Jylland og på Fyn, hvor SKAT har erfaring for, at der er mange udenlandske biler.

- Hvis man flytter til Danmark, så skal ens bil straks indregistreres her i landet. Formålet med vores aktion var at sikre, at det også sker. Men desværre viser det sig, at mange ikke får det gjort. Vi fandt problemer med omkring hver femte bil, vi undersøgte, forklarer Gordon N. Steffensen fra SKAT.

De foreløbige resultater fra aktionen er, at ud af de 106 biler der blev undersøgt, er 20 biler enten beslaglagt eller har fået klippet pladerne. Herudover skal 24 sager undersøges nærmere. Ejerne kan se frem til regninger på dansk registreringsafgift på i alt 1,2 millioner kr. Ud over at skulle betale registreringsafgift, så kan ejerne se frem til bøder i samme størrelsesorden som registreringsafgiften. I særligt grove tilfælde vil sagerne blive overgivet til politiet med henblik på frihedsstraf.

- En bil havde åbenbart rigtig dårlig samvittighed. For selv om de havde øjenkontakt med den politimand, der forsøgte at vinke dem ind til siden, så fortsatte de bare. Politiet satte efter med blå blink og fik indhentet bilen, så vi kunne beslaglægge den, fortæller Gordon N. Steffensen.

En polsk indregistreret bil viste sig at være ejet af en polsk afdeling af et dansk firma. Bilen var stillet til rådighed for en ansat med bopæl her i landet.

- Da vi stoppede bilen, traf vi ikke kun den ansatte i bilen men også hans familie, der var på vej til weekendens indkøb. Bilen beslaglagde vi på stedet. Og så har vi fortalt, at der også kommer en regning for fri bil på omkring en halv million kroner for de tre år, han har haft den til rådighed. Det er én af den slags sager, som vi aldrig kunne have afsløret, hvis vi ikke havde bevæget os ud på gaderne, fortæller Gordon N. Steffensen.

Fredagens aktion mod udenlandsk indregistrerede biler er et led i et landsdækkende projekt, så der vil kunne forventes lignende aktioner i fremtiden over hele landet.

Læs mere her

tags: Danmark, bilen, politi, Jylland, beslaglægge, samvittighed, SKAT,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar