onsdag den 26. juni 2013

Tjek dæktryk og mønsterdybde før bilferien

Lange ferieture og bilen fyldt med bagage og passagerer stiller krav til bilens dæk. Med forkert lufttryk og utilstrækkelig mønsterdybde er der stor risiko for alvorlige ulykker og skader. Men det er der råd for.

Det er vigtigt, at luftrykket i dækkene er korrekt, og at mønsterdybden tjekkes en ekstra gang, før du kører på ferie. Forkert lufttryk og utilstrækkelig mønsterdybde kan være årsag til eksempelvis aquaplaning, og udgør dermed en stor risiko for både fører, øvrige passagerer og andre trafikanter.

I ekstreme tilfælde af overbelastning kan dækket sprænge. Derfor er det yderst vigtigt, at dækkene tjekkes op til sommerferien, hvor de belastes ekstra meget af høje temperaturer, lange køreture, meget bagage og mange passagerer.

- Det korrekte lufttryk kan findes i brugsanvisningen, på mærkater i handskerummet, eller i dørrammen. Mønsterdybden bør mindst være 3 millimeter, ellers afleder dækkene markant mindre vand, når du kører i regnvejr, og bremselængden bliver længere. Dækkene bør også tjekkes efter for buler eller nedslidninger på ydersiderne. Få gerne en ekspert fra et dækcenter eller en bilforhandler til at vurdere eventuelle skader på dækkene, siger Georg Nielsen, administrerende direktør for Continental Dæk Danmark A/S.

Også dækkene på campingvognen eller traileren bør ses kritisk efter før sommerferien starter. Her er dækkets alder en afgørende faktor. Ifølge loven må dækkene maksimalt være seks år gamle på trailere, der har tilladelse til at køre op til 100 km/t, og alderen regnes fra produktionsdatoen.

- Dækkets alder kan aflæses af den DOT-kode, der er angivet på dækkets side. DOT-koden er et firecifret nummer, der angiver produktionsuge og produktionsår. Eksempelvis betyder DOT-koden 2113, at dækket er produceret i uge 21 i år 2013, fortæller Georg Nielsen.

Dækkenes kontaktflade på vejen udgør kun fire store håndflader, som alle belastninger og overførte kræfter under acceleration, bremsning og sving sker igennem. Dækkets tilstand er derfor ekstremt afgørende for sikkerheden på din køretur. Jo bedre dækkene er, jo mere sikker bliver bilferien.

Tips til bilferien:
- Tjek dine dæk for alder, buler, skader, lufttryk og mønsterdybde
- Tjek bremsevæske
- Tjek motorolie og -filter
- Tjek kølesystem og kølevæske
- Husk registreringspapirer og eventuelt grønne/røde forsikringsbeviser
- Husk motorvejsmærkater og miljømærkater i lande, hvor det kræves
- DK-skilt eller DK-nummerplade

Billedtekst:
Dækkenes kontaktflade på vejen udgør kun fire store håndflader, som alle belastninger og overførte kræfter under acceleration, bremsning og sving sker igennem. Dækkets tilstand er derfor ekstremt afgørende for sikkerheden på din køretur, siger Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

Fakta om Continental

Med en omsætning på 32,7 milliarder i 2012, er Continental blandt de førende leverandører til bilindustrien på verdensplan. Som leverandør af bremsesystemer, systemer og komponenter til drivaggregater og chassiser, instrumentering, infotainment løsninger, bilelektronik, dæk og tekniske elastomerer, bidrager Continental til øget køresikkerhed og global klimabeskyttelse. Continental er desuden en ekspert partner i netbaseret bil kommunikation. Continental-koncernen har i øjeblikket omkring 170.000 medarbejdere i 46 lande.

Som en af verdens førende dækproducenter med mere end 42.000 ansatte opnåede Dæk-divisionen en omsætning på mere end 9.7 milliarder i 2012 og har i dag 22 produktions- og udviklingssteder i verden. Det brede produktsortiment og løbende investeringer i R&D yder et stort bidrag til en omkostningseffektiv og miljømæssigt effektiv mobilitet.

Continental er officiel sponsor for 2014 FIFA World CupTM i Brasilien og UEFA EURO 2016TM i Frankrig.

Læs mere:
www.conti.dk
www.conti-truck-tires.com
www.conti-truck-tires.dk
www.ContiSoccerWorld.de
Media Database: www.mediacenter.continental-corporation.com

Læs mere her

tags: UEFA, Danmark, direktør, bilindustri, bilen, Frankrig, 2013, EU, Brasilien, 2012, omsætning, 2016, campingvogn, motorvej, ulykker, bilforhandler, kommunikation, Continental, miljø, sommerferie, 2014, kølesystem, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar