fredag den 21. juni 2013

Regeringens grønne omstillingsfond støtter peer-to-peer biludlejning med 1,3 mio. kr.

Danmarks største hjemmeside for samkørsel gomore.dk opnår støtte til udvikling af koncept for privat biludlejning.

Mens samkørsel er blevet populært i Danmark og hjemmesiden gomore.dk har fået mere end 75.000 medlemmer, kaster GoMore sig nu også over biludlejning. Virksomheden udvikler et koncept for privat biludlejning eller peer-to-peer biludlejning som man kalder det.

Med det nye koncept kan brugerne af GoMore begynde at leje deres biler ud til hinanden. Dermed kan man tjene penge på bilen, når den holder stille. Eller omvendt kan man leje en billig bil af rigtige mennesker i nabolaget.

GoMore har spurgt sine medlemmer om de er interesserede i at benytte privat biludlejning. Mere end 30% af bilejerne på hjemmesiden har svaret, at de er interesserede i at leje deres bil ud når de ikke bruger den.

Direktør for GoMore Matias Møl Dalsgaard fortæller om baggrunden for konceptet: Privatejede biler holder i gennemsnit stille i 23 af døgnets 24 timer. Der er tale om et kæmpe ressourcemæssigt spild og om et stort uudnyttet økonomisk potentiale for den enkelte forbruger. Hvis vi bliver bedre til at deles om bilerne, har vi samlet set behov for færre biler og biltransport bliver billigere for den enkelte forbruger.

Midlerne til konceptet er søgt i samarbejde med konsulenthuset KnowledgeWorker. Man kan læse mere om fondens støtte af grønne projekter på dette link: http://www.evm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2013/19-06-13-20-millioner-kr-til-gron-omstilling

Konceptet lanceres forventes lanceret i efteråret 2013.

Fakta
- Gomore.dk har 77.000 medlemmer, over 500 dagligt oprettede lift og 5.000 daglige besøgende.
- En almindelig weekend rejser 1.100 personer med GoMore.
- Hjemmesiden blev lanceret i 2005, men har de seneste 1-2 år oplevet markant vækst. Inden for det seneste år er 30.000 nye medlemmer kommet til.
- GoMore har siden lancering sparet miljøet for 10.000 ton CO2.

Kontakt
Matias Møl Dalsgaard, direktør matias@gomore.dk / +45 29829194 www.gomore.dk


Læs mere her

tags: Danmark, direktør, bilen, økonomi, 2013, penge, pressemeddelelse, miljø, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar