onsdag den 13. februar 2013

Essentielle tips til vinterens kør selv-ferie

Det er de kommende uger, at mange danskere valfarter til de populære skisportssteder. Ofte kører de selv til destinationen. Kør selv-ferie kræver dog god forberedelse og det er derfor vigtigt at tjekke, hvad der er essentielt at vide inden man tager afsted. Autocom giver her de vigtigste råd og tips til din planlægning.

Gør bilen klar til ferien
Det er vigtigt forud for en lang køretur, at tjekke bilens; bremsevæske, kølesystem, køler- og sprinklervæske, motorolie og filter, lygter og vinterdæk. Herudover anbefales det at bilen udstyres med en skovl, ekstra tæpper, refleksveste og snekæder, når man kører til vintersportsstederne. Vil du være på den sikre side, kan du sende din bil til et serviceeftersyn eller en FDM test, hvor bilen får et grundigt eftersyn, så den er klar til den lange køretur.

Pak bilen rigtigt
Bruger du en tagboks, er det vigtigt, at den bliver monteret og pakket med omtanke. Autocom anbefaler, at boksen monteres midt på bilens tag og pakkes, så det er de letteste ting der pakkes i tagboksen samtidig med, at bagagen spændes fast, så den ikke flytter på sig under kørsel.

Planlæg din ferie
Det er altid en god ide at planlægge sin køretur hjemmefra og undersøge trafikken på ruten til destinationen. FDM har for eksempel en god ruteplanlægger der kan bruges til at planlægge ruten og give et overblik over vejgebyrer, køretid, antal kilometer og vise vejarbejde samt hoteller, campingpladser og tankstationer på strækningen.

Husk de vigtige papirer og mærkater
Du bør altid medbringe registreringsattest, pas, det gule sygesikringspapir, og kørekort. Din bil skal også have et DK skilt på sig, hvis den ikke har en EU nummerplade. Det er også en god ide, at medbringe det grønne kort, det røde kort (SOS-international), rejseforsikring, og medlemskort til Autohjælp. I Østrig, Schweiz, Slovenien eller Tjekkiet skal du også huske motorvejsmærkater for at måtte køre på deres motor- og motortrafikveje. Herudover kræver Italien og Tyskland et miljømærke i bilen, såfremt man vil køre ind i byer med miljøzoner.

Overhold lokale regler
Mange lande har specielle krav ift. dæk og sikkerhedsudstyr, ligesom der kan være andre færdselsregler at tage højde for. Det er derfor altid en god ide at undersøge, hvilke regler og krav der gør sig gældende, når man skal køre på sin vinterferie. Er du ude for et uheld på din kør selv-ferie, så kontakt dit forsikringsselskab, hvis du har en kaskoforsikring. Alternativt bør du som minimum have et abonnement på autohjælp, der dækker hjælp på stedet og bilens bugsering til værksted. Det er samtidig også en god ide, at lave en rapport over uheldet, gerne ved hjælp fra politiet.


Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Læs mere her

tags: Tyskland, Italien, Europa, bilen, politi, EU, 2001, trafikken, forsikringsselskab, motorvej, FDM, Schweiz, Østrig, Tjekkiet, Slovenien, miljø, kølesystem,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar