onsdag den 6. februar 2013

Det bliver dyrere at være dieselbilejer i 2013

Den nyeste skattereform tegner til at blive dyr for danske bilister. Udligningsafgift, som er et tillæg til ejerafgiften på dieselbiler, blev ramt af en markant stigning på 52 pct. efter nytår. Dette kommer til at betyde en årlig merudgift for de fleste dieselbilejere på mellem 600-1.000 kr.

Udligningsafgift
Udligningsafgiften, og dermed også ejerafgiften, beregnes ud fra, hvor mange kilometer bilen kører på literen, målt efter den såkaldte ECE-norm. Dette gælder for nyere personbiler, desuden biler der er registreret første gang efter 1. juli 1997, hvor det er brændstofforbruget, der afgør størrelsen på ejerafgiften. For ældre personbiler afhænger udligningsafgiften i stedet af bilens egenvægt. Udligningsafgiften opkræves samtidig med ejerafgiften. Hvis du vil undersøge ejerafgiften på en bil, kan du slå bilmærke og model op på trafikstyrelsens hjemmeside.

Afgiftsforhøjelse
Forøgelsen af udligningsafgiften på dieselbiler er jf. staten lavet med henblik på, at facilitere en grøn omstilling, hvor ekstraprovenuet fra dieselbilerne bl.a. skal finansiere afgiftsfritagelsen på elbiler i år 2013-15. De fleste dieselbilejere betaler i dag i mellem 1.200-2.000 kr. om året i udligningsafgift. En forøgelse på 52 pct. betyder, at de fleste ejere af dieselbiler kan se frem til en ekstra udgift på mellem 600-1.000 kr. om året fra 1. januar i år.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.


Læs mere her

tags: Europa, elbil, bilen, nytår, 2013, 2001, elbiler, skatter, brændstof,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar