søndag den 20. januar 2013

Undgå bøde og få dit CVR-nr. på bilen

Fra 1. januar 2013 skal alle gulpladebiler have både CVR-nummer og logo eller firmanavn angivet tydeligt, så myndighederne kan se om bilen benyttes korrekt. De nye regler er et led i SKATs bekæmpelse af sort arbejde, og de gælder alle gulpladebiler på under fire tons.

Mange virksomheder har ikke fået mærket deres gulpladebiler, som loven foreskriver. Der er nemlig kommet nye regler pr. 1. januar 2013, som siger, at gulpladebiler tydeligt skal angives med firmanavn eller logo og CVR-nummer

Den nye ordning skal gøre det lettere for myndighederne at tjekke, om en bil kører som den er beregnet til. Samtidig vil det også blive nemmere for borgere at angive personer, der kører privat i firmabiler, siger Tommy Nørskov fra Albjerg Revision, der opfordrer virksomhederne til at få mærkaterne på bilen så hurtigt som muligt.

Der er mange, som stadig ikke har mærket deres gulpladebiler, og det er ærgerligt for bøderne starter ved 5.000 kr., siger Tommy Nørskov fra Albjerg Revision.
Er man i tvivl om, hvorvidt en bil er registreret som varebil, så kan det ses på registreringsattesten. Er der tale om en varebil, så gælder desuden:

Reglerne gælder for biler på ikke over 4 tons (totalvægt), som er på gule plader.
CVR-nummeret for biler op til 4 tons skal stå med mindst tre cm høje bogstaver og tal.
Er din bil over 3,5 tons, skal din virksomheds navn dog stå med mindst 10 cm høje bogstaver.
Bilerne skal være forsynet med virksomhedens navn eller logo samt CVR-nummer.
Udenlandske varebiler skal synligt i bilens forrude have dokumentation for deres registrering i RUT-registeret.
Oplysningerne må ikke stå på skilte, der kan tages af og på. Skiltene kan med fordel fastgøres med selvklæbende plastfolie.
Bogstaver og tal skal være mindst tre cm høje. Det gælder både, når du skal skrive din virksomheds navn og CVR-nummer.

Desuden gælder det, at oplysningerne skal fremgå af både højre og venstre side på bilen. Oplysningerne skal være synlige, letlæselige og i en farve, der klart afviger fra bilens farve. Loven siger også, at virksomhedens navn og virksomhedens CVR-nummer skal stå på en måde, så der ikke sker en sammenblanding eller forvirring af de to oplysninger.

Hvis dit virksomhedslogo entydigt identificerer din virksomhed, og din bil ikke vejer mere end 3,5 tons, må man gerne benytte logoet i stedet for virksomhedens navn. Det kan eksempelvis være tilfælde, hvis din virksomheds navn indgår i logoet. Vejer din bil 3,5 tons eller mindre, må du godt bruge et forkortet navn, der er en del af det officielle navn.

Du skal have din virksomheds officielle navn på din bil. Det officielle navn er, det navn du har givet din virksomhed, da du registrerede virksomheden og fik dit CVR-nummer.

De nye regler gælder ikke for varebiler der benyttes både privat og erhvervsmæssigt (papagøjeplader)

Læs mere her

tags: bilen, 2013, virksomhed, SKAT,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar