tirsdag den 29. januar 2013

Nye regler for kørekort i Danmark

Pr. 19. januar 2013 trådte der en ny kørekortsbekendtgørelse i kraft. Blandt de mest betydelige ændringer er, at nye bilister efter denne dato skal have deres kørekort fornyet hvert 15. år, og at det bliver muligt at udvide B-kørekortet til B+ for alle.

Årsagen til ændringen
EU har siden 2006 arbejdet på at harmonisere reglerne for kørekortet, da der har været flere end 110 forskellige gyldige kørekortmodeller i omløb i medlemslandede. Harmoniseringen sker med henblik på, at sikre bedre uddannelse af trafikanterne, skabe større trafiksikkerhed og mindske muligheden for forfalskning af førerbevis.
Der har løbende været ændringer, men de sidste ændringer pr. 19. januar 2013, trådte i kraft over hele EU.

Nye fornyelsesregler
En af de vigtigste fornyelser i den nye kørekortbekendtgørelse er, at kørekort erhvervet efter d. 19. januar 2013 skal fornys hvert 15. år. Der er dog blot tale om en administrativ fornyelse. Dette betyder, at kørekortet skal afleveres med et nyt foto og en ansøgningsblanket. Der skal ikke foretages en helbredsundersøgelse, før du fylder 70 år. Alle kørekort fra før 19. januar 2013 vil ifølge den nye kørekortbekendtgørelse udløbe senest i 2033.

B+ kategori
I forbindelse med den nye bekendtgørelse, kom der mod forventning ikke et krav om trailerkørekort for nye bilister, der ville køre med anhænger med totalvægt på mere end 750 kg. Derimod indføres nu en mulighed for at få udvide B-kørekortet til B+. Dette giver bilisten ret til at køre bil med anhænger med en totalvægt op til 4250 kg, uanset at anhængerens totalvægt overstiger 750 kg. Samtidig bortfalder den danske særregel om, at anhængerens tilladte totalvægt ikke må overstige bilens egenvægt +50 kg.

Andre regler
Af de mindre væsentlige ændringer kan nævnes nye regler i forhold til erhvervelse af kørekort til knallerter samt kørekortkategorier for knallerter.Yderligere tre nye MC kørekortskategorier, samt regler i denne forbindelse.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Læs mere her

tags: Europa, bilen, uddannelse, 2013, EU, 2001, 2006, helbred,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar