søndag den 2. december 2012

Frosten er klar ? er din bil

Skader på bilen, personskader og i værste tilfælde dødsfald, er hvad vinteren også bringer med sig på vejene. Mange danskere undervurderer hvert år, hvor farligt det er at køre på de frostglatte veje. Specielt lige nu, hvor vejret begynder at ændre sig og frosten er på vej, lurer faren i hvert sving.

Husk vinterdækkene
Det er det samme hvert år - husk vinterdækkene, men alligevel bliver det udskudt til sidste øjeblik og nogen gange alt for sent. Selvom vi ved at det er vigtigt, bliver det ikke taget så alvorligt, som det egentlig er. Mange af os har været heldige og er sluppet heldige fra diverse skred, men langt fra alle.

Farligste årstid for bilister
Lige nu er det nemlig allerfarligst at færdes i trafikken, da bilisterne ofte ikke er klar over, eller tager seriøst, at frosten kommer. Derfor er det meget vigtigt, at passe ekstra godt på ude på vejene. For selvom du måske selv har sørget for vinterdækkene, er det ikke sikkert de andre har. Og selvom at du normalt føler at du har styr på din bil, bliver bremselængden ca. 10 meter længere end normalt, på de isglatte veje.

DMI varsler frost i weekenden
Hele weekenden vil være præget af det kolde frostvejr, der er på vej henover Danmark. Man kan endda være heldig at få lidt sne, visse steder. Allerede i dag, Fredag, er der meldinger om frostramte biler flere steder i landet.

Udsolgte vinterdæk
Det danske vejr er som bekendt meget skiftende og man kan hverken stole på en solrig sommer eller en snefyldt vinter. Derfor er dækproducenterne tøvende, med at producere for mange dæk, hvilket har resulteret i udsolgte vinterdæk, i de seneste hårde vintre. Dækproducenterne har svært ved at forudse omfanget af de meget forskellige danske vintre år og år imellem, hvilket ofte betyder at de populære dæk som Continental og lign., bliver udsolgt meget hurtigt. Simpelthen fordi der ikke altid produceres nok dæk til at mætte efterspørgslen. Derfor råder vi altid vores kunder til, at være ude i god tid med at købe vinterdæk. , udtaler kunde & salgskonsulent Per Andersen hos Aabenraa Fælglager, som årligt sælger mere end 60.000 sæt dæk og fælge.

Læs mere her

tags: Danmark, bilen, DMI, trafikken, Aabenraa, Continental, fælg,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar