torsdag den 13. december 2012

Dansk vinter stiller store krav til vinterdæk

Kong vinter har igen meldt sin ankomst i Danmark, og det betyder sne, kulde, sjap og glatte veje. Alle sammen elementer, der kræver sin del af bilernes vinterdæk, og af dækkenes producenter.

Dette har før betydet, at man har måttet gå på kompromis i sit valg af vinterdæk, men nu tegner der sig nye og lysere tider, hvad det angår. De store dækproducenter har nu øjensynligt knækket koden på, at producere dæk der har mere optimale egenskaber i forhold til det danske vintervejr. Det viser FDM s test af vinterdæk, som er lavet i samarbejde med tyske ADAC.

Vinterdækkets egenskaber
Tidligere var det ofte et spørgsmål om, at dækket havde gode egenskaber i sne, eller på våde veje. Men FDM s nye vinterdæktest viser, at flere dæk nu kan præstere fremragende resultater i begge slags føre. Dermed besidder de testede vinterdæk både vinterdækkets egenskaber i vinterføre og sommerdækkets gode evner på våd og tør vej ved lave temperaturer. En rigtig god kombination, der er som skabt til det danske vintervejr.

FDM s test
FDM har testet 35 vinterdæk på 3 forskellige dæk størrelser fordelt på 14 tommer og to forskellige på 16-tommer. Overvejende så er det de store dækproducenter som Michelin, Continental, Pirelli og Dunlop, der topper testen og har produceret dæk, der er optimale valg til det danske vintervejr. Dog er der enkelte dæk fra mindre kendte producenter, der ikke klarede testen særlig godt.
Det kan være svært at vælge den rigtige type dæk. Mange vælger, det på papiret, sikre valg og køber dækket som blev testvinder. Men der er dog stadig god fornuft i at vælge ud fra kriterier som for eksempel rullemodstand, der giver et lavere brændstofforbrug, eller dækkets støjniveau. Det kan derfor anbefales at dykke ned i FDM s vinterdæktest og undersøge dækkene nærmere. FDM anbefaler dog at man som minimum, af sikkerhedshensyn, går efter dæk, der klarer sig godt på våd vej.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, 2001, vintervejr, FDM, brændstof, Continental,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar