fredag den 28. december 2012

Forebyg vinterens rustskader på din bil

Vinteren i Danmark har igen vist sig fra sin kolde side med masser af sne. Og det er ensbetydende med højsæson for rust på din bil, hvilket kan gøre det sværere at sælge bilen på sigt. Løbende vedligehold af bilen, blandt andet ved vask og rustbeskyttelse, er måden, hvorpå du forebygger rustskader.

Mest slidsomme årstid for bilen
Sne, is, vejsalt og småsten er en hård cocktail, der slider gevaldigt på bilen og øger risikoen for rust. Dette gælder specielt for ældre biler, der måske i forvejen godt kunne trænge til noget rustbeskyttelse.
Månedligt vedligehold og kontrol er den bedste forebyggelse mod rust, der samtidig sparer danske bilister for de kostbare konsekvenser af rustskader. Blot ved at vaske bilen hyppigt, kan man fjerne de småsten, grus og salt, der er hovedårsagen til rust. Herudover er det naturligvis vigtig at give bilen en rustbeskyttende behandling med jævne mellemrum, for at komme den begyndende rust i forkøbet.

God ide med et rusttjek
Er du i tvivl om, hvor rustplaget din bil er, er det en god ide at få et rusttjek hos en mekaniker, eller hos et af de mange bilsynssteder. Med et rusttjek får du afklaret, om der er utætheder og hulrum i bilens undervogn, som ikke kan ses med det blotte øje. Disse utætheder og hulrum er nemlig oplagte problemområder, i forhold til fugt og salt.
Dette rusttjek kan nemt kobles med et vintereftersyn, som også er anbefalelsesværdigt i forhold til, at man sikrer sig at bilen er gearet til det kolde danske vintervejr.

Selv nyere købte biler, der fra bilfabrikkernes side er omfattet af mange års rustgaranti, kan have fordel af rustbeskyttelse. Rustgarantien dækker ofte kun gennemtæring indefra på karrosseriet. Rust på bundkar, bremserør og øvrige mekaniske dele i en bils undervogn står for bilistens egen regning.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.



Læs mere her

tags: Danmark, Europa, bilen, 2001, vintervejr, bremser, rustbeskyttelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar