torsdag den 8. november 2012

Vær på vagt overfor værdiløse bilvurderinger

I forhold til bilsalg er det relevant for ejeren at kende bilens værd for, at kunne sætte den mest realistiske pris i ved salg af bil. Alene af den grund er der rigtig mange online bilvurderingstjenester, som vi kan gøre brug af, når vi vil kende vurderingen på en bil.

Tvivlsomme vurderinger
Mange forbrugere har dog afprøvet nogle af disse vurderingstjenester, når de går med tankerne om at sælge bil, og de følt sig snydt, da der sidenhen er dumpet en regning ind, på hvad de troede var en gratis vurdering. Vurderingerne anses endvidere af FDM for værdiløse, da de bygger på oplysninger, der i forvejen findes på nettet. FDM og Forbrugerrådet har derfor, efter at have modtaget flere klager, kigget nærmere på fire bilvurderingstjenester på nettet.

Udenlandske sider snyder forbrugerne
De bilvurderingstjenester, der er udgangspunktet for undersøgelsen, er Auto-pris.com, Bil-pris.com, Dinbilpris.com, og Danskebilpriser.com. Alle er indregistreret på en adresse i USA, men har dansk support telefonnummer. FDM advarer mod brugen af disse tjenester, da mange af deres medlemmer har modtaget regninger, uden at have gennemført en vurdering på sitet. Andre har ikke følt sig oplyst omkring, at tjenesten ikke var gratis.

Involvering af Forbrugerombudsmanden
Forbrugerrådet opfordrer derfor forbrugerne til at sende en klage til Forbrugerombudsmanden, hvis de føler sig snydt af disse tjenester og undlade at betale eventuelle regninger, der måtte dukke op. Forbrugere, der endnu ikke har været i kløerne på disse tjenester, rådes til at holde sig langt væk.
Forbrugerombudsmanden er endvidere som effekt af de mange klager, blevet bedt om at kigge på sagen. Indtil der er blevet dæmmet op for disse tvivlsomme tjenester på nettet, har man som forbruger mulighed for at undgå regninger ved at fortryde handlen. Man har som udgangspunkt ret til 14 dages fortrydelsesret ved handel på nettet. Dette betyder at man kan skrive til firmaet og fortælle, at man har fortrudt handlen og endvidere ignorere en efterfølgende faktura.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer. Hos Autocom s søster selskab Bilpriser.dk kan man ydermere helt gratis få lavet en professionel vurdering af ens bil, og det tager ikke mange minutter.


Læs mere her

tags: USA, Europa, bilen, 2001, FDM, bilsalg, ombudsmand, Forbrugerrådet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar