tirsdag den 6. november 2012

5 gode råd til at gøre din bil vinterklar

Sommertiden er slut og vi har allerede haft den første nattefrost. Derved ved vi at kulden og den mørke tid nærmer sig, hvorfor det er tid til at gøre bilen klar til vinteren. Autocom har her 5 gode råd til, hvordan man bedst kommer omkring sin vinterklargøring af bilen.

Vinduesviskere, kølervæske og dæk
Det er alfa og omega at vinduesviskerne virker godt og effektivt, da snavs, salt og sne stiller store krav om vinteren. På en dag hvor solen er fremme kan en forrude, som vinduesviskerne ikke kan holde rene, stort set være lig med blindkørsel. Samtidig er det ydermere nødvendigt, at kølervæsken er frostsikret. Væsken bør være beskyttet til mellem 25 minus grader og 35 minus grader.
Vinterdæk anbefales derudover af Autocom som den vigtigste del af vinterklargøring. Sommerdæk har til sammenligning mere end dobbelt så lang bremseafstand som vinterdæk i glat føre, hvorfor der er øget risiko for ulykker.

Rustbeskyttelse af bilen
Rust er bilens fjende nummer 1. Derfor er det vigtigt, at være opmærksom på at holde karosseriet rent og velholdt, og så vidt muligt fri for salt. Dette kan gøres via en grundig undervognsvask, udover vaskehallens, der har fokus på aflejringer af snavs ved hjulkasser og langs dørpaneler.
Rengøring kan dog ikke gøre det alene og man bør tage andre forholdsregler for at beskytte sin bil mod rustfaren og deraf udgifter til reperationer. Derfor er det ifølge Autocom en god ide at investere i en rustbeskyttelse til sin bil hvert 2-3 år. På denne måde er man beskyttet mod den store luftfugtighed samt svovlforeningen der er katalysatorer for rust. Det anbefales at bestille tid på rustbeskyttelsescentret i god tid, idet der ofte er ventetid om efteråret.

Lakforsegling
Bilen kommer bedst over vinteren, hvis den har en god lakforsegling. Her bør man starte med en grundig rengøring af lakken, og finde eventuelle lakskader. Lakskader som ridser, stenslagsskader og mindre rustskader udbedres bedst med en lakstift, som kan købes hos bilforhandleren. Herudover bør lakken voksbehandles eller forsegles. Som resultat af behandlingen vil lakken ny sky fugt og snavs bedre. Alternativt anbefaler Autocom at man køber en professionel lakkonservering igennem et værksted.

Batteri og olieskift
Kapaciteten på batteriet falder som generelt i takt med, at det koldere vejr sætter ind. Samtidig er mange batterier kun er 50-70 % opladet, og der bruges meget strøm til lys, elruder, ventilationsanlæg, sædevarme og vinduesviskere om vinteren. Derfor er det en god ide at tjekke batteriet og lade det op via en hjemmelader. Dette sikrer motorstart en kold morgen og forlænger batteriets levetid.
Bilens vinterklargøring bør altid inkludere et olieskift og brug af en god fuldsyntetisk letløbsolie, så motoren kan klare de kolde morgener og har et korrekt olietryk i motoren. Er man ikke så hjemmevant under motorhjelmen kan Autocom anbefale, at man får sin mekaniker til at ordne det for sig.

Motorvarmer
Tilføjelse af en motorvarmer er en god måde til at få en god komfort i bilen vinteren over. Varmeren gør samtidig, at motoren ikke er så udsat for slitage og at den ikke forurener så meget.

Autocom.dk har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.


Læs mere her

tags: Europa, bilen, 2001, ulykker, bilforhandler, Motor, karosseri, rustbeskyttelse,

2 kommentarer:

  1. rigtig gode råd der som der til at tage med på vejen. Når det kommer til lakforsegling vil jeg gerne dele de her gode råd:
    http://www.vestjysk-bilpleje.dk/lakforsegling-beskyt-din-bil-med-en-god-gang-lakforsegling/

    SvarSlet
  2. rigtig gode råd der som der til at tage med på vejen. Når det kommer til lakforsegling vil jeg gerne dele de her gode råd:
    http://www.vestjysk-bilpleje.dk/lakforsegling-beskyt-din-bil-med-en-god-gang-lakforsegling/

    SvarSlet