søndag den 20. maj 2012

Planter skaber glæde på jobbet

På Københavns nye designerhotel, Bella Sky Comwell, vokser træerne bogstaveligt talt ind i himlen. En plantevæg over flere etager skaber velvære og glæde hos hotellets ansatte

Den imponerende plantevæg pryder hotellets reception og lobby og fortsætter på næste etage, hvor hotellets gæster og ansatte i bar og restaurant nyder godt af de sunde og naturlige fysiske rammer.

Bedre velvære, bedre service
Sugasini Sooriyakumaran, der er pressechef på Bella Sky, er ikke i tvivl om, at planterne er med til at skabe et behageligt indeklima og gøre stedet til en positiv oplevelse for alle parter.

- De grønne rammer er med til at understrege vores mission om en bæredygtig og miljøbevidst arbejdsplads med fokus på et sundt arbejdsmiljø. For os er det vigtigt, at vores ansatte trives og glæder sig til at komme på arbejde. Det handler om at yde den bedste service over for vores gæster, og det kan du kun, hvis du selv har det godt.

Indre ro
George Anello arbejder som tjener i hotellets à la carte restaurant på 1. sal, hvor plantevæggen er genstand for stor interesse,

- Det er sjovt at opleve gæsternes reaktion, når de ser væggen. Den er altid et godt samtaleemne, der straks skaber en positiv stemning i forhold til gæsterne, mens jeg selv oplever en indre ro ved at arbejde i et grønt miljø.

De naturlige omgivelsers positive effekt underbygges af hans kollega Allan Olsen, der arbejder i stueetagen,

- Det er fedt at være så tæt på planterne. Det giver en følelse af frihed at være omgivet af natur, og så ser det flot ud.

Lavere sygefravær
Talrige videnskabelige undersøgelser har leveret bevis for, at planters evne til at rense luften for giftige stoffer forbedrer indeklimaet. Det udmønter sig i bl.a. nedsat sygefravær og generelt bedre trivsel.

I plantevæggen på Bella Sky er der brugt følgende planter:
Asplenium
Chlorophytum
Epipremnum
Platycerium
Rhipsalis
Spatiphyllum

Plantevæggen hos Bella Sky er designet af Deichmann Planter i Hørsholm.

Fakta:
I Holland har man for nylig lavet forsøg med planters effekt i 12 skoleklasser fordelt på fire forskellige skoler med følgende resultater:

- 10-20 % reduktion af CO2-niveauet

- dårlig luft forsvandt hurtigere

- 7 % færre klager over hovedpine

- 20-35 % forbedring af præstationen

Ud over deres evne til at forbedre luftkvaliteten har nyere forskning påvist, at planter er med til at højne det psyko-sociale arbejdsmiljø. En nyere dansk ph.d.-afhandling viser tydelig sammenhæng mellem brug af planter og et positivt oplevet arbejdsfællesskab.

Læs mere her

tags: København, Holland, restaurant, recept, videnskab, arbejdsmiljø, miljø, Hørsholm, miljøbevidst, Fakta, hovedpine,

1 kommentar: