torsdag den 24. marts 2011

Ny overenskomst for handicaphjælpere

Handicaphjælpere får nu ny overenskomst. Det sker som konsekvens af, at overenskomsten fra 2009 har været svær at få anerkendt i praksis i mange kommuner.

Dansk Erhverv Arbejdsgiver, DI, FOA - Fag og Arbejde og 3F har netop genforhandlet overenskomsten for handicaphjælpere.

Overenskomsten fra 2009 har samtidig været udfordret af Socialministeriets rammer for udmåling af tilskud. Disse har i nogle tilfælde ligget under et normalt overenskomstniveau.

Socialministeriet og kommunerne opfordres til at anerkende ny overenskomst
Overenskomstparterne opfordrer nu Socialministeriet og kommunerne, der som bevilgende myndigheder står bag handicaphjælperordningerne, til at anerkende den nye overenskomst.

Det er afgørende, at virksomheder og de ansatte på handicaphjælperområdet fremover gennem overenskomstforhandlinger kan få samme indflydelse på egne løn- og ansættelsesforhold, som resten af arbejdsmarkedet har. Samtidig vil man dermed sikre handicaphjælperne bedre og mere ensartede løn- og ansættelsesforhold, hvilket netop var formålet med en lovændring i 2009.

Ny overenskomst har virkning fra 1. marts 2011
Konkret betyder den nye overenskomst, at løn, arbejdstidsbestemte tillæg, pension og sygdomsbestemmelser ændres. Ændringerne har virkning fra 1. marts 2011. Organisationerne bag overenskomsten vurderer, at det samlede omkostningsniveau ikke påvirkes af ændringerne, men erkender at det for den enkelte handicaphjælperordning kan betyde en mindre ændring, enten i opad- eller nedadgående retning.

Flere kommentarer:
Forbundssekretær, Jakob Bang, telefon: 26 72 31 03

Læs mere her

tags: 2009, 2011, 3F, virksomhed, arbejdstid, ansættelse, arbejdsmarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar