søndag den 27. marts 2011

Brugtbilsalg i højt gear

Omsætningen af brugte biler steg med 15,5 procent i februar

Der blev handlet 38.831 brugte biler i februar. Det er 15,5 procent bedre end samme måned året før, hvor der blev handlet 33.611. Det viser en opgørelse som BilBasens branchenyhedssite Autoupdate har lavet.

Bilhandlerne har dermed fået en drømmestart på 2011. Januar måned var langt bedre end sidste år, og det solide moment i brugtbilhandlen fortsatte altså i februar.

Brugtbilhandlen er hjulpet godt på vej af et højt nybilsalg, men i det hele taget er der stor interesse for biler. Det ser i vi antallet af besøgende på BilBasen, som har været stigende de seneste måneder, siger Kenneth Andersen, administrerende direktør for BilBasen.

Firmabiler hitter

Mens det er de mindre biler, der står i kø på topti-listen over de mest populære nye biler, så er det modeller såsom VW Passat, Ford Mondeo, VW Touran og Peugeot 307, der ligger i toppen på listen over de mest solgte brugte biler.

Bilkøberne køber stort på brugtbilmarkedet. De har jo stadig behov for større biler til at dække familiens behov for plads, så mens det er mindre biler, der bliver købt fra ny, så er det firmabilerne og MPV-modellerne, der hitter på brugtbilmarkedet, forklarer Kenneth Andersen. Han har også noteret sig en interessant forskel på nybilkøberne og brugtbilkøberne.

Priserne på de populære brugte biler er højere end prisen på de mest populære nye biler. Der er naturligvis tale om vidt forskellige modeller, men forbrugerne bruger altså flere penge på brugtbiler i øjeblikket, slutter Kenneth Andersen.
AutoUpdate har opgjort gennemsnitsprisen for de ti mest populære nye biler til 153.000 kroner, mens de ti mest populære brugtbiler i snit kostede 173.000 kroner.

Læs mere her

tags: direktør, 2011, VW, penge, bilsalg, Ford, Peugeot,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar