onsdag den 16. marts 2011

Bang & Olufsen leverer lyden i supersportsvognen Aston Martin One-7

Bang & Olufsen er meget stolt over at kunne meddele, at Aston Martin har udpeget virksomheden til at udvikle og levere i alt 77 lydsystemer til deres supersportsvogn Aston Martin One-77.

De to virksomheder har siden 2007 indgået i et samarbejde, der har resulteret i udviklingen af skræddersyede Bang & Olufsen lydsystemer til alle Aston Martin modeller på markedet. Den fælles udvikling af Bang & Olufsen BeoSound One-77 er kulminationen på det samarbejde, der bringer den mest avancerede musikgengivelse ind i alle 77 eksemplarer af supersportsvognen.

Konceptudviklere fra Bang & Olufsen har fra et tidligt tidspunkt været involveret i udviklingsprocessen af One-77. Sammen med teknikere fra Aston Martin har de fundet en meget effektiv og innovativ måde at integrere subwoofer og basenheder på. For at begrænse vægten og opnå optimal strukturel stabilitet er kabinetterne blevet fuldstændig integreret i bilens avancerede kulfiberkarrosseri. Denne løsning sikrer en meget let og formstabil konstruktion, som sætter subwoofer og basenheder i stand til at levere en ekstrem klar og præcis basreproduktion en løsning, der vil danne forbillede for design af kommende lydsystemer i luksusklassen.

Gitteret, der dækker neodymium-højttalerne, er fræset ud af solide aluminiumsblokke af Bang & Olufsens prototypeafdeling, og gitterets design og konstruktion garanterer lav vægt, maksimal akustisk gennemsigtighed og et visuelt design, der matcher One-77's unikke og sporty design. Glæden ved at lytte til et Bang & Olufsen BeoSound One-77 system forstærkes, når lydsystemet tændes og motorer løfter de drejede og anodiserede diskantenheder i aluminium op fra instrumentpanelet og byder lytteren velkommen til en lydoplevelse på lige fod med den køreoplevelse, der kun opnås i One-77.

Hvad vi har gjort, er faktisk at producere 77 lydsystemer til bilerne med udgangspunkt i de samme processer og med samme pertentlige detaljebevidsthed, som hvis vi skulle lave ét system til én konceptbil til en biludstilling, siger Bjarne Sørensen, Director of Concept and Technology hos Bang & Olufsen Automotive.

Systemets samlede effekt er mere end 1.000 watt, som blandt andet kommer fra Bang & Olufsens patenterede ICEpower teknologi, der leverer 750 watt uforlignelig lyd. Kombineret med V12-motorens 750 hestekræfter og et drejningsmoment på 750 Nm vil det være tilstrækkeligt til at imødekomme ejerens forventninger til den ultimative køre- og lydoplevelse.

Aston Martin og Bang & Olufsen har meget til fælles, også de overordnede værdier, de to virksomheder styrer efter:

Aston Martins fokus på 'styrke, skønhed og sjæl' afspejles i Bang & Olufsens mærkeværdier 'kvalitet, design, håndværk og brugervenlighed', hvilket er en af mange grunde til, at samarbejdet har resulteret i en række enestående produkter. Vi er naturligvis meget stolte over nu at kunne krone samarbejdet med Bang & Olufsen lydsystemet til One-77, siger Vice President Jens Peter Zinck, ansvarlig for forretningsområdet Bang & Olufsen Automotive.

Tekniske specifikationer
13 aktive højttalere:
- 2 × 19 mm soft dome-diskantenheder i motoriserede akustiske linser
- 3 × 19 mm soft dome-diskantenheder
- 5 × 90 mm mellemtoneenheder (trykkammer, neodymium magnet, glasfiberkegle, ABS-kurv)
- 2 × 160 mm basenheder (trykkammer, neodymium magnet, lufttørret papirkegle, helstøbt aluminiumskurv)
- 1 × 200 mm subwoofer (trykkammer, neodymium magnet, lufttørret papirkegle, helstøbt aluminiumskurv)
1.000 watt ved 1 % forvrængning DSP-forstærker (Digital Signal Processing):
- True Image : Patenteret Bang & Olufsen upmixing-algoritme til stereo- og 5.1-multikanallyd
- Justering af lydniveau efter støj, hastighed og klimaanlæg ICEpower® forstærker

Læs mere her

tags: bilen, Aston Martin, Bang & Olufsen, virksomhed, 2007, sportsvogn, teknologi, Bang & Olufsens, patenterede,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar