lørdag den 19. marts 2011

GaveForum.dk hjælper dig med at stille P-skiven

Ny dansk opfindelse på Verdensmarkedet
Vi kan alle nikke genkendende til, at komme tilbage til bilen og finde en hilsen i forruden fra Parkeringsvagten på 510 kr. – blot fordi vi har glemt at stille den manuelle p–skive eller fået den stillet forkert. Men disse dumme–bøde–tider er nu fortid, da p–skiven fra Cartime ApS indstiller sig selv, når bilen parkeres.

Endelig skete det efter ca. 500 henvendelser til Teknologisk Institut, siden starten af 1980’erne, er det lykkedes at få udviklet en elektronisk p–skive.
P–Watch er en elektronisk p–skive, der fuldstændig erstatter den manuelle skive. P–Watch placeres til højre i bilens frontrude og den primære funktion er, at vise den aktuelle p–tid på et display udefra. Tiden indstilles automatisk til korrekt p–tid, når bilens motor slukkes og for at gøre uret let at anvende og samtidig sikre mod fejlagtig indstilling af klokkeslæt, modtager uret med korte mellemrum korrekt tidsinformation fra Frankfurt via satelit.

"På p–skivens bagside (ind mod kabinen) er et ekstra ur–display, der viser den samme tid som det display, der ses gennem frontruden. Der er desuden en tast, som inden for 5 minutter efter at motoren er slukket, muliggør manuel indstilling af p–tid, hvis man f.eks. ønsker at stille p–skiven frem til et senere starttidspunkt for parkeringen. Man kan dermed stille p–tiden frem til f.eks. start næste morgen, nøjagtig som ved manuelle p–skiver" siger Kristian Lykke.

Produktet P–Watch er et resultat af en dansk opfinders stædige arbejde gennem fire år. Udover den komplicerede tekniske udvikling af den nye elektroniske p–skive, har Ib Høj gennem utrættelige dialoger med Justitsministeriet og Færdselsstyrelsen ligeledes fået gennemført en lovændring, der nu gør det muligt at have elektroniske p–skiver i danske biler. Som Ib Høj udtaler "Det var helt klart, at bekendtgørelsen var fuldstændig ude af trit med den teknologiske udvikling de seneste 25 år".

Udover en lovændring havde Færdselsstyrelsen stadig en række krav til P–Watch, herunder at der ikke skulle kunne snydes med elektronikken, at p–tiden skulle kunne aflæses både udefra og indefra, og at funktionen på alle væsentlige områder skulle kunne sammenlignes med indstilling af en manuel p–skive.
Opfindelsen blev udstyret med et dobbelt display og en bevægelsessensor, der sikre at p–tiden ikke kan indstilles på ny, uden at bilen har været ude at køre. Desuden blev P–Watch udstyret med en sikringsordning, så man ikke kan bryde kabinettet op og ændre på elektronikken, og derved snyde med p–tiden.

Herefter blev P–Watch gennemtestet af Delta og Teknologisk Institut, og bestod et utal af prøver, bl.a. modstandsdygtigheden mod fugt, kondensvand og ekstrem varme. Selve p–skiven er fremstillet i et eksklusivt design, der matcher de fleste bilers kabiner.

De fleste bilejere vil selv kunne montere P–Watch, da det kun kræver tilslutning til plus og stel samt bilens tændingslås. Ønsker man ikke selv at montere P–Watch, så kan det klares på et almindeligt autoværksted på ca. 15 minutter.

Bag P–Watch er firmaet Cartime ApS, som er et familie foretagende. Manden bag opfindelsen og teknikken er Ib Høj som i dag fungere som ansvarlig for teknik, produktion og distribution af P–Watch. Datteren Gitte har ansvaret for marketingsdelen og sønnen Frank er ansvarlig for afsætning og markedet. Ib’s kone Maryan står for det administrative mens Frank’s kone Grith er IT–konsulent i firmaet
Der er mulighed for at købe den på GaveForum´s hjemmeside www.GaveForum.dk
 

Læs mere her

tags: bilen, Justitsminister, Justitsministeriet, teknologi, Teknologisk Institut,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar