søndag den 6. februar 2011

Nyborg Kommune er med i Test-en-elbil-projektet

Nyborg Kommune har indgået en aftale med elbiloperatøren ChoosEV om at deltage i et 2-årigt projekt under navnet Test-en-elbil.

Inden længer flyder det med små "grønne"
el-biler i Nyborg - og du kan være med.
I løbet af de 2 år vil et udvalg af kommunens borgere kvit og frit låne 10 elbiler i 3 måneder ad gangen, det vil sige, at 80 familier får mulighed for at blive testpiloter. Som "tak for lån" skal familierne blot svare på enkelte spørgeskemaer, dele ud af deres nyvundne erfaringer med elbilen, og selv betale for strømmen.

- Vi har valgt at gå med i Test-en-elbil for at vise, at Nyborg Kommune er bevidste om, at fremtidens transport vil ændre sig til gavn for miljøet. Ved dette forsøg vil 80 af kommunens borgere teste elbilerne. Kommunen kan samtidig undersøge, hvad det vil kræve af infrastruktur at fastholde positionen som en progressiv grøn kommune, udtaler borgmester i Nyborg Kommune Erik Christensen.

For at projektet kan komme i gang, skal et antal virksomheder med som sponsorer. Energi Fyn er allerede nu gået med i projektet som energi-partner, det gør, at Nyborg Kommune er godt på vej.

Som lokal sponsor har Taxa Fyn meldt sig. For at projektet kan blive en succes, er der dog brug for flere lokale sponsorer.

Nyborg Kommune håber på opbakning fra erhvervslivet, så projektet bliver en succes til glæde for både kommunen og miljøet.

I løbet af februar bliver det muligt at kigge nærmere på elbilerne, få en prøvetur og en snak med folkene bag Test-en-elbil-projektet. Arrangementet vil blive annonceret i god tid forinden.

Interesserede borgere kan forhåndstilmelde sig som testpiloter på www.testenelbil.dk.

For yderligere oplysning kontakt
Vicki Lund, kommunikationsmedarbejder ved Nyborg Kommune, tlf. 6333 7711
Tina Houlberg, projektkoordinator hos ChoosEV, tlf. 5219 0843
Tommy Lykkegaard, chef for forretningsudvikling og eksterne relationer, tlf. 6317 2520

Fakta om firmaet bag Test-en-elbil
ChoosEV er et danskejet firma, der beskæftiger sig med leasing og drift af elbiler og ladeanlæg. Firmaet er ejet af energiselskaberne SYD ENERGI, SEAS-NVE og biludlejningsfirmaet SIXT Danmark.

Læs mere her

tags:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar