fredag den 27. august 2010

Dansk verdensnyhed i lommeformat

Berner A/S har netop lanceret verdens første mobiltelefon–software til diagnose og fejlsøgning på personbiler udviklet i samarbejde med en dansk iværksættervirksomhed.

BernerScan er et nyt innovativt diagnoseprodukt, som gør brug af de seneste teknologier indenfor mobilkommunikation, for at tilbyde autobranchen en løsning, der gør op med tunge investeringer i diagnoseudstyr. På trods af den kompakte størrelse tilbyder systemet diagnose af samme kvalitet som langt dyrere og fysisk større løsninger.

BernerScan er et fleksibelt, konkurrencedygtigt og omkostningsbesparende alternativ til traditionelle diagnosesystemer, og består dels af en softwarepakke til ganske almindelige mobiltelefoner, dels af en OBD Bluetooth–adapter. For at gennemføre en fejlsøgning eller diagnostik, placeres adapteren direkte i bilens OBD–stik, hvorefter der, via trådløs Bluetooth–forbindelse, skabes kontakt til serviceteknikerens mobiltelefon. Herved kan værkstedspersonalet hurtigt og systematisk udlæse fejlkoder og diagnosticere køretøjets sensorer direkte på mobiltelefonens display også under kørsel.

Systemet kan håndtere mere end 3000 fejlkoder og viser løbende målinger fra en lang række sensorer såsom lambdasonde, luftmassemåler og temperaturfølere. BernerScan sammenligner automatisk målingerne med referenceværdier, og kan derfor anvendes til at identificere defekte og udtjente komponenter.

Den medfølgende software til mobiltelefonen er opbygget på en simpel og overskuelig måde med uddybende beskrivelser på dansk og letaflæselige ikoner. Brugeren kan vælge mellem en lang række visninger, bl.a. et smiley–baseret overbliksbillede eller en grafisk visning af sensorværdier. Alle scanninger og grafer overføres let, via telefonens dataforbindelse, til www.bernerscan.com, hvorfra de kan gemmes og udskrives.

Hos Berner A/S har man store forventninger til det nye produkt, som rammer et marked med fokus på omkostningsbesparelser og rationaliseringsprocesser. "Det er vores klare forventning, at vi med BernerScan cementerer Berners position i Danmark som innovativ og kundeorienteret leverandør af forbrugsvarer til autobranchen. Hos Berner sætter vi kunden i fokus og forsøger at tilbyde løsninger, der letter vore kunders hverdag, så de frigør ressourcer til at fokusere på deres egentlige kerneforretning. BernerScan er en vigtig komponent i denne strategi" udtaler salgschef for autodivisionen Gert Gotfredsen.

Systemet er fuldt kompatibelt med OBD–II og EOBD hvilket betyder, at BernerScan kan bruges på alle nye biler. Systemet er udviklet i samarbejde med en dansk iværksættervirksomhed, hvor Berner A/S har eneret til distribution af produktet i Europa.

Berner blev grundlagt i 1957 i byen Künzelsau i Tyskland som en virksomhed, der handlede med skruer. I dag er Berner en koncern med over 7.000 medarbejdere i hele Europa og er en af markedets førende leverandører af materialer og komponenter til bygge– og autobranchen samt industrien.

BernerScan sælges i en begrænset introduktionsperiode til en pris på kr. 2.995,– excl. moms og mobiltelefon.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar