fredag den 1. januar 2010

Folk leaser Mercedes i finanskrisen

Bad Request

Mens bilsalget mange steder er gået i stå, så fortsætter danskerne med at lease Mercedes. Det skyldes blandt andet, at der er attraktive leasingaftaler på privatbiler. Krisen kræver tryghed med en fast månedlig leasingudgift, hvilket er bedre end usikkerhed om brugtvognspriser samt løbende værkstedsregninger, mener mange private ifølge Mercedes–Benz forhandleren Daimler Biler A/S.

Mens bilforhandlerne klager over dårlige tider og erhvervskrise, så er administrerende direktør Per V. Rasmussen hos Daimler Biler A/S tilfreds, krisen taget i betragtning. Daimler Biler har nemlig fortsat succes med privatleasing.

"Da vi startede med privatleasing fik vi nye kunder, der godt kunne se sig selv køre i Mercedes, men som ikke havde lyst til at købe bilen. Da krisen så kom, fik vi igen nye kunder, som ikke længere syntes, det var så attraktivt selv at eje, selvom de havde råd. De ville derimod gerne lease bilen, fordi de således kunne ændre de variable omkostninger ved at have bil til en fast omkostning. Faste omkostninger er med til at fjerne usikkerheden og risikoen, når kunden på et tidspunkt skal sælge sin brugte bil. Den risiko tager vi som forhandler. Samtidig er service og eventuelle reparationer inkluderet i den faste månedlige ydelse", forklarer Per V. Rasmussen fra Daimler Biler A/S om baggrunden for succesen med leasing til private.

Han medgiver dog, at krisen har bremset stigningen i leasingaftaler til private, men i modsætning til bilsalget, så er det ikke gået i stå.

Den typiske årsag til privatleasing er, at man kender størrelsen af udgiften.

"Der kommer ikke en ekstraregning på service eller reparation af det ene eller andet på bilen. Når man er færdig med leasing perioden, er der heller ikke usikkerhed om, hvad man kan få for bilen, når den engang skal sælges, sådan som der er ved en privatejet bil. Midt i en finanskrise tiltaler det mange mennesker", siger Per V. Rasmussen.

Daimler Biler A/S, der er ejet af importøren Mercedes–Benz Danmark A/S, har hovedkontor i Herlev og afdelinger i Hillerød, Hørsholm, Greve og København S. Foruden Mercedes–Benz forhandler Daimler Biler også smart, Chrysler, Dodge og Jeep.
 

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar