mandag den 4. januar 2010

Boom i salg af brugtbilstests

Antallet af brugtbilstests er steget med op til 72 procent i årets første måned, viser nye tal fra Applus+ Bilsyn. En af grundene er, at prisen er dumpet.

Flere og flere danskere får foretaget en "TilstandsAttest" eller "BrugtbilsAttest" ved bilkøb. Nye tal fra Applus+ Bilsyn fortæller, at Danmarks største synskæde alene i januar måned har oplevet en stigning i salget af brugtbilstester på 72 procent i forhold til måneden før. Salget af tilstandstester voksede i samme periode med 62 procent sammenlignet med december.

Ekspert i forbrugeradfærd Mette Reissmann fra firmaet Allinfact forklarer stigningen med, at danskerne vil være sikre på, at de ikke investerer i rullende schweizeroste, når de er ude på brugtbilsmarkedet.

"Penge til en brugtbilstest er godt givet ud. Det bliver muligt at påpege væsentlige fejl og mangler udover dem, der relaterer sig til sikkerhed og miljø. På den måde kan man undgå at skulle ofre mange tusinde kroner på værkstedet – eller i værste fald at skulle kassere sit nyerhvervede køretøj," forklarer Mette Reissmann.

Rustbunker skræmmer
Stigningen i antallet af købte tests kan også hænge sammen med den senere tids medieomtale af brugtbilshandler, hvor forbrugere har købt nysynede, men ubrugelige biler. De skræmmende historier understreger pointen med brugtbilstests: At bilkøbere skal sikre, at køretøjet har fået et gennemgående brugtbilstjek som en tilstandsrapport for boliger –, inden slutsedlen underskrives.

"Det er altid en god idé at få tjekket en bil grundigt, inden man køber den, så man eksempelvis undgår at stå med en gennemtæret bil," tilføjer Mette Reissmann.

Prisdump
Samtidig sænkede Applus+ Bilsyn ved årsskiftet prisen for en brugtbilstest, hvilket sandsynligvis også har fået flere til at lægge flere penge hos Applus+ Bilsyn selv midt i finanskrisen, fortæller adm. dir. hos Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev–Legrand og tilføjer, at prisen nu er under det halve af normal markedspris.

"Stigningen i antallet af tilstandsattester kan relateres til vintervejret og det faktum, at mange danskere på grund af den økonomiske krise måske gør en ekstra indsats for at køre videre i deres nuværende bil. Med en tilstandsattest får man oplyst, hvis og hvor der bør sættes ind med reparationer, inden eventuelle fejl udvikler sig til dyre værkstedsbesøg. Den tankegang passer godt med mange danskeres økonomiske situation lige nu, tror jeg," siger adm. direktør for Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev–Legrand.

BrugtbilsAttesten består af mere end 100 tjekpunkter og er vigtig for kunder, der skal købe eller sælge.
–––

Applus+ Bilsyn, som tidligere hed Statens Bilinspektion, er Danmarks største bilsynsvirksomhed, med mere end 120 synshaller rundt om i landet som alle, udover syn, tilbyder professionel rådgivning om bilers tilstand.
 

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar