torsdag den 31. december 2009

Applus+ Bilsyn i Danmark får international toprolle

Applus+ Bilsyn i Danmark udstikker fremover rammerne for spanskejede Applus+ Bilsyns internationale bilsynsaktiviteter. Målene er at udvide koncernens position på eksisterende markeder og entrere nye.

Selvom Applus+ Bilsyn i Danmark ikke har den største omsætning i den internationale certificerings– og kontrolvirksomheds bilsynsdel, har virksomheden i de seneste år markeret sig meget positivt med en række nye produkter og initiativer til bl.a. at reducere trafikforureningen og øge kunderådgivningen. Det medfører, at udviklingen af de virksomhedens internationale bilsynsaktiviteter fremover planlægges fra Danmark.

Administrerende direktør Arne Willerslev–Legrand for Applus+ Bilsyn i Danmark bliver ny direktør for Applus Automotive International, som er den mangeleddede spanske koncerns bilsynsdel, og dermed bliver han ansvarlig for at udvide selskabets aktiviteter i de lande, hvor Applus+ Bilsyn allerede opererer bl.a. USA, Irland, Finland og Danmark. Samtidig skal han sikre landgang i helt nye lande, herunder Sverige, når markedet for bilsyn liberaliseres.

Udlandet får danske produkter

"Det bliver en meget spændende mulighed for at implementere noget af det arbejde, vi har udført i Danmark de seneste to år. Målet er at skabe nogle effektive og meget synlige resultater i koncernen. Internationalt set vil vi satse mere på miljø, kundeservice og rådgivning og vænne kunderne til, at vi, ud over bilsyn, også har mange andre relevante produkter. Også i Danmark vil vi introducere nye produkter fra udlandet, så vi bliver endnu bedre til at dække kundernes behov," siger Arne Willerslev–Legrand.

Dække flere behov og gøre det billigere at holde bil

I 2007 introducerede Danmarks største bilsynsfirma bl.a. TilstandsAttesten, der er en uvildig vurdering af bilens service og reparationsbehov, samt BrugtbilsAttesten, der giver både køber og sælger et præcist overblik over en bils fejl og mangler, før en bil handles. Antallet af TilstandsAttester og BrugtbilsAttester er i dag stærkt efterspurgt af bilejere, der gerne vil optimere deres biløkonomi uden at gå på kompromis med driftssikkerheden.

Sidste år introducerede Applus+ Bilsyn så miljømærket til lavt forurenende biler, en frivillig mærkatordning der henvender sig til miljøorienterede bilister og i dag sidder på over 100.000 biler.

"Vores strategiske partnerskab med velkendte firmaer som Falck, Codan og Dinitrol giver desuden kunderne nogle ekstra fordele, som de ikke kan få andre steder. F.eks. tilbyder vi som de eneste gratis dækforsikring og autohjælp, når man køber en TilstandsAttest," uddyber Arne Willerslev–Legrand.

Fokus på rådgivning

Applus+ Bilsyn har siden 2005 også udvidet sin kunderådgivning, og 15 procent af kunderne i dag får supplerende rådgivning fra Applus+ Bilsyn. Tidligere sad FDM nærmest alene på denne funktion. Rådgivningen omhandler alt fra vedligeholdelse, rustbeskyttelse til tilstanden på en brugt bil og vil også blive et bærende element i Applus+ Bilsyns internationale udvikling.

"At man på denne måde kan søge rådgivning i sin bilsynshal er det bedste, der er kommet ud af privatiseringen af bilsyn i 2005. Med et større udbud af rådgivning er kunderne i dag bedre informeret og kan optimere vedligeholdelsen af deres bil. Rådgivningen vil også spille en central rolle i udlandet," fastslår Arne Willerslev–Legrand, der ser frem til at tage fat på de nye udfordringer.

Faktaboks: Bilsyn til en værdi af 1,3 milliarder
Applus+ Auto Division har en samlet årlig omsætning på godt 1,3 milliarder kr., der primært stammer fra bilsyn. Til sammenligning har Applus Bilsyn i Danmark en omsætning på cirka 230 millioner kr. hentet i ca. 600.000 årlige bilsyn. Bilsynsfirmaet har i Danmark en markedsandel på 40 procent.

Faktaboks: Bilsyn giver bedre service
Bilsyn var i 2008 nummer 6 i Forbrugerstyrelsens kundetilfredshedsundersøgelse og i 2007 nummer 10. Tidligere lå branchen i bunden. Den stigende tilfredshed skyldes bl.a. bedre kundeservice.
 

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar