mandag den 4. november 2013

Variant lancerer ekstra stærk tiptrailer

3519 TB er en ny, danskproduceret 3-vejs tiptrailer med ekstra stærk undervogn. Akslernes bladfjedre muliggør både hårdere belastning, bedre kørekomfort og billigere vedligeholdelse.

--

Efter at have lanceret den første danskproducerede maskintrailer med parabolske bladfjedre præsenterer Variant nu også en tiptrailer baseret på samme nyskabende undervognskonstruktion, der er resultatet af mange måneders udvikling og afprøvning. Det drejer sig om modellen 3519 TB, der med 3-vejs tip i høj vinkel er velegnet til eksempelvis grus, brænde, murbrokker og sand. Den kan også transportere maskiner som fx minigravere og minilæssere.

Andreas Buhl, salgschef hos Variant, spår den nye tiptrailer stor popularitet blandt eksempelvis entreprenører, anlægsgartnere og murere. Han fremhæver især modellens slidstyrke og kørekomfort. Den nye tipper kan klare meget hård belastning. Affjedringen er i særklasse takket være gennemgående aksler med parabolske bladfjedre og de store bremsetromler med lukkede lejer. Det giver langt bedre kørekomfort ved forhindringer eller på hullet vej, også med tom trailer, og man reducerer slitagen og dermed reparationsbehovet. Samtidig er læssehøjden så lav, at det er nemt at køre maskiner op på traileren. 2,5 meter køreramper fås som ekstraudstyr, siger han.

Udviklet på baggrund af brugerønsker

Ifølge Andreas Buhl har først og fremmest kunderne æren for, at Variant nu kan fremvise en tiptrailer med parabolske bladfjedre. Forud for udviklingen af 3519 TB er nemlig gået en lang række samtaler med trailerbrugere fra forskellige faggrupper, som bød ind med deres ønsker og idéer.

Øverst på ønskelisterne stod i de fleste tilfælde en ekstra hårdfør konstruktion med højtydende fjedre samt helsvejste ståldele uden samlinger, synlige bolthoveder eller lignende. Derudover ytrede mange ønske om kraftige indvendige surringsøjer, indbyggede sliskeskuffer samt høj tipvinkel til alle tre sider. Derfor har den nye trailer alle disse egenskaber, fortæller salgschefen. Han tilføjer, at 3519 TB samtidig også med udgangspunkt i brugerønsker som den første 3-vejs tipper er udstyret med både el-hydraulisk pumpe, manuel nødpumpe og indbygget ladeaggregat.

Helsvejste ståldele for optimal slidstyrke

Inden introduktionen har traileren været igennem en lang række hårde tests, hvor der bl.a. er blevet fokuseret på affjedring og bremsekraft. De mange tests er gennemført i samarbejde med en af Europas førende aksel- og bremseproducenter.

3519 TB er godkendt til synsfri sammenkobling og leveres med solide, gennemtestede kuglekoblinger samt ekstra kraftigt næsehjul. Ladet måler 370 × 190 × 35 cm, og traileren har en totalvægt på 3.500 kg samt en lasteevne på 2.500 kg. For at sikre optimal slidstyrke er alle ståldele helsvejste. Både chassis, vanger, trækstænger og tilmed bunden er en gennemgående stålplade, der er ombukket og varmgalvaniseret. Traileren er hele vejen igennem så overdimensioneret og stærk, at den uden problemer klarer selv de hårdeste opgaver, slutter Andreas Buhl.

Særlig introduktionspris

Den ny tiptrailer fås lige nu hos mange af Variants mere end 150 danske forhandlere til en særlig introduktionspris. Fabrikken henviser til nærmeste forhandler på tlf. 75 72 04 00 samt på www.variant.dk.

--

Variant, der blev grundlagt i 1975, producerer et stort udvalg af både hobbytrailere og påhængsvogne til professionel brug. Bag mærket står De Forenede Trailerfabrikker A/S, der er den største danskejede trailerproducent. Al montage foregår på fabrikken i Vejle, der også rummer svejseri og jernhal.

--

Billedmateriale

Foto 1: Variants nye tiptrailer, 3519 TB, er velegnet til bl.a. grus, brænde, murbrokker og sand. Den solide konstruktion muliggør også kørsel med eksempelvis minigravere og minilæssere. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/DFT/DFT-TPB1.jpg

Foto 2: Takket være gennemgående aksler med parabolske bladfjedre og store bremsetromler med lukkede lejer opnås bedre kørekomfort, og man reducerer slitagen og dermed reparationsbehovet. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/DFT/DFT-TPB2.jpg

Foto 3: 3519 TB byder bl.a. på el-hydraulisk pumpe, indbygget ladeaggregat, manuel nødpumpe, kraftige indvendige surringsøjer, indbyggede sliskeskuffer samt høj tipvinkel til alle tre sider. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/DFT/DFT-TPB3.jpg

Foto 4: Variant spår den nye tiptrailer stor popularitet blandt eksempelvis entreprenører, anlægsgartnere og murere. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/DFT/DFT-TPB4.jpg

Billederne kan hentes i højopløselige udgaver fra ovenstående placeringer.

Læs mere her

tags: Europa, Vejle,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar