lørdag den 16. november 2013

Find fejlene på bilen før ferien / Pinse og sommer

OG HUSK MILJØMÆRKE TIL TYSKLAND: Mange biler er ikke gearet til at køre de mange ekstra hundrede kilometer i pinsen og henover sommeren og går i stykker, forklarer Applus Bilsyn. Se her, hvordan du gør bilen klar og ruster dig til turen til udlandet.

Tusindvis af danskere tager i løbet af pinsen og sommeren bilen ud under nye himmelstrøg. Desværre ender mange med en ufrivillig tur hos mekanikeren i udlandet. Det forklarer Applus Bilsyn, der ofte oplever kunder, der har måttet besøge et lokalt værksted i udlandet for at få repareret bilen.

Lange ture slider
"Bilen kommer især på prøve på de længere ture til Tyskland, Frankrig og Italien, og det er ofte her, at bilen kommer til skade. For at familien kan køre videre med det samme, bliver de nødt til at få bilen repareret, der hvor de er. Kontrollerer man bilen hjemmefra, undgår man sandsynligvis at bruge ferien på at betale dyre reparationer, siger adm. direktør i Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Applus Bilsyn ferietjekker masser af køretøjer i disse dage. Ligesom ved en helt almindelig tilstandsattest gennemgår synsvirksomheden biler for småfejl, som kan sende en bil på værksted, eller udsætte bilisten for ubehagelige og potentielt farlige køreoplevelser undervejs.

"Vores bilsagkyndige, der udfører tilstandsattesten, kender bilernes svagheder, og gennemgår motoren, bremserne, el-anlægget, tandrem, oliestand, rust og meget andet grundigt. På den måde lokaliserer de eksempelvis svagheder som slidt tandrem eller kølerslange, der bør skiftes før afrejse ", siger Per V. Rasmussen.

Gør campingvognen klar
Applus Bilsyn er autoriseret til at foretage den særlige godkendelse, der kræves for, at man må køre med 100 km/t med sin campingvogn ned gennem Tyskland. Ofte opstår der fejl på campingvogne og bilens anhængertræk. Den tyske trafiklov kræver desuden, at en bil er særligt godkendt til at køre med en campingvogn eller anhænger på over 3.500 kg.

Vi undersøger køretøjet og sender resultatet sammen med kopi af registreringsattesten til de tyske myndigheder. De tyske myndigheder udsteder tilladelsen, som sendes sammen med godkendelsen Tempo 100. Det tager ca. en uge at få tilsendt tilladelsen og vores Tempo 100 mærke. Endelig anbefaler vi alle vores kunder, at de udstyrer bilen med et miljøzonemærke, hvis turen går gennem Tyskland. Omkostningerne ved at køre uden er ofte alt for store, idet de tyske myndigheder er hurtige til at udstede bøder, siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Husk miljømærke til Tyskland
Ca. 50 tyske byer har indført miljøzoner siden 1. januar 2008, hvor kun biler med et miljømærke må køre ind. Miljømærker i gul, grøn og rød bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldige i hele bilens levetid. Dog skal miljømærket udskiftes, hvis et køretøj omregistreres og får et nyt registreringsnummer.

Billedtekst:
Skal du på bilferie til Tyskland, så husk et miljømærke. Ca. 50 tyske byer har indført miljøzoner siden 1. januar 2008, hvor kun biler med et miljømærke må køre ind.

Læs mere her

tags: 2008, Tyskland, Italien, direktør, bilen, Frankrig, udland, virksomhed, campingvogn, miljø, oliestand, tandrem, bremser, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar