mandag den 25. november 2013

Ny dansk bog om superbilen Lamborghini

LAMBORGHINI HISTORIEN OM TYREN FRA SANT AGATA er den nye bog for enhver bilentusiast!

Skrevet af forfatter, motorjournalist og ekspert i italienske sportsvogne Christian Frost, der gennemgår den nye danske bog på unik vis med legenden om den italienske traktorfabrikant Ferruccio Lamborghini, der på rekordtid byggede sin egen bilfabrik, lancerede sportsvognen med sit eget navn og udfordrede selveste Enzo Ferrari.

I bogen gennemgår Christian Frost mærkets historie, som er inddelt i flere æra, startende med den første bil i 1963 til Ferruccio Lamborghini forlod fabrikken i 70 erne. Senere blev den lille fabrik i Sant Agata udsat for det ene opkøb efter det andet, og selvom den både har været ejet af indonesiske investorer og sågar amerikanske Chrysler, har Lamborghini som oftest været på afgrundens rand. Siden 1998 har Lamborghini været ejet af Audi, som har formået at sætte skik på både produktion og økonomi, og det kan med sikkerhed siges, at den italienske superbil aldrig har været i bedre form end nu.

Det forklares tydeligt, når Christian Frost tester den nye Aventador, som er den kraftigste, hurtigste og mest avancerede Lamborghini nogensinde. Historien fortælles med en sjælden glød og entusiasme, og det er ikke forkert at påstå, at det føles som om, man selv sidder i sædet, når Christian Frost folder sig ud i sine tekster. Det gælder også historierne om forgængerne Murcielago, Diablo og naturligvis den legendariske Countach, som forfatteren også har haft mellem hænderne.

Læseren tages også med ind på selve fabrikken, der i dag styres af tyske ingeniører og doktorer, der sørger for, at nutidens Lamborghini er den mest perfekte, og så møder man naturligvis den legendariske testkører, Valentino Balboni, og den karismatiske chef, Stephan Winkelmann. Endelig gemmer bogen på små og underholdende anekdoter, historier om sjældne konceptbiler og ikke mindst det uundværlige modelregister, der med billeder og fakta præsenterer alle Lamborghini-modeller fra 1963 og frem til i dag.

LAMBORGHINI HISTORIEN OM TYREN FRA SANT AGATA er 150 siders fascination, trykt i sublim papirkvalitet og marineret med skønne billeder. Prisen er 299 kroner hos udgiveren Duckshoot Media, der også står bag bøgerne PORSCHE, PEUGEOT, EN BILIDIOTS BEKENDELSER samt VW GOLF GTI. Christian Frost har gennem årene skrevet for medier som Bil Ekspressen, Bil Magasinet, Auto Bild, Bilen, Sportscar, Sport & Classic, Ekstra Bladet, Bolig Eksklusiv og udenlandske magasiner som
EVO Magazine.

Læs mere her

tags: Ekstra Bladet, bilen, Ferrari, Enzo Ferrari, økonomi, Bild, EU, Audi, VW, OL, 1998, sportsvogn, journalist, forfatter, investor, Chrysler, Lamborghini, GTI,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar