onsdag den 4. september 2013

Bilsædet giver dig massage, mens du kører

Continental gør køreoplevelsen endnu mere behagelig med massage og ventilation indbygget i sæderne.

Udstyr, som før var forbeholdt luksusbiler, vinder i stadig større grad indpas i den almindelige bilpark. Continental-koncernen udvikler, foruden dæk, også elektronik og andet udstyr til biler. På Frankfurt Motor Show 10.-22. september præsenterer Continental et bilsæde, hvor elektronik og allerede kendte funktioner går op i en højere enhed i form af et sæde, der tilbyder massage og ventilation/varme. Det hele kan på forhånd indstilles til brugerens specifikke behov.

Fremtidens bilsæde vil have en række funktioner til gavn for føreren og passagerernes komfort og sikkerhed , siger Georg Nielsen, administrerende direktør for Continental Dæk Danmark A/S. En del af dem er allerede kendte. For eksempel er vi for nylig begyndt at levere sæder med massagefunktioner til den nye Mercedes S klasse. Men vi har også mere simple massage-løsninger til biler i mellemsegmentet, som vi udelukkende leverer til bilproducenterne.

Også til mellemklassebiler
Continental vil gerne udbrede teknologier og muligheder, der ellers er forbeholdt biler i luksusklassen, så de også bliver tilgængelige i mellemklasse biler. Det gælder eksempelvis den teknologi, der automatisk indstiller ryglæn, sæde, ventilation og varme til den enkelte bruger og sikrer, at kroppen støttes optimalt.

I nogle sæder er der op til 11 elektriske motorer til at sikre den rette tilpasning. Alt sammen styret af Continentals teknologi, så ét tryk på en knap er nok til, at sædet straks indstiller sig til den pågældende bruger. Teknologien kan også integreres med bilnøglen eller smartphone, så man med et tryk på nøglen eller telefonen kan indstille sædet, allerede inden man sætter sig ind i bilen.

Denne teknologi kan leveres i flere niveauer og kan derfor også være aktuel i biler i lav- eller mellemprisklasse , siger Georg Nielsen.

I den endnu mere avancerede ende af sædekomfort har Continental udviklet et dynamisk system, hvor små luftpuder integreres i sædet. Ved hjælp af disse kan sædet ændre indstilling, så sædets hældning for eksempel tilpasser sig, når man kører gennem en kurve.

Ventilation i sædet
Det moderne bilsæde indeholder også teknologier til at sørge for ventilation, varme og air condition. Sæde og ryglæn kan indstilles med hver sin temperatur i op til fire zoner. Tilsvarende kan ventilationssystemet sikre en behagelig temperatur i sæderne uanset, hvor varmt der ellers er i bilen. Små ventilatorer suger luft ind i sæderne nedefra og fordeler den kølige luft ud til sædets overflade. Et andet system, hvor ventilatorerne er bygget ind i nakkestøtterne, sørger for en behagelig temperatur omkring nakke og skuldre.

Georg Nielsen oplyser, at Continental på Frankfurt Motor Show vil præsentere en prototype af et sæde med alle de teknologier, der er mulige i dag. Her vil det også blive demonstreret, hvordan man kan bruge sin computer eller tablet til at skræddersy et program, så alt omkring sædeindstilling, massageprogram og komfort er tilpasset ens eget behov.

###

Continental AG
Med en omsætning på 32,7 mia i 2012, er Continental blandt de førende leverandører til bilindustrien på verdensplan. Som leverandør af bremsesystemer, systemer og komponenter til drivaggregater og chassiser, instrumentering, infotainment løsninger, bilelektronik, dæk og tekniske elastomerer, bidrager Continental til øget køresikkerhed og global klimabeskyttelse. Continental er desuden en ekspert-partner i netbaseret bilkommunikation. Continental har i øjeblikket ca 173.000 ansatte i 46 lande.
www.continental-corporation.de

Dæk Divisionen
Som en af verdens førende dækproducenter med mere end 42.000 ansatte opnåede Dæk Divisionen en omsætning på mere end 9,7 mia i 2012. Divisionen har i øjeblikket 22 produktions- og udviklingssteder i verden. Det brede produktsortiment og løbende investe-ringer i R&D yder et stort bidrag til en omkostningseffektiv og miljømæssigt effektiv mobilitet.

Dæk til personbiler og erhvervsbiler
Continental er en af de førende producenter af dæk til personbiler og erhvervsbiler i Europa samt verdens fjerdestørste producent af dæk til passagerfly inden for originalmontering og eftermarked. Fokus for Continentals produktudvikling er at optimere alle sikkerheds-relevante egenskaber for dækkene samtidig med, at rullemodstanden minimeres.
www.continental-reifen.de

Dæk til transportsektoren
Forretningsenheden Commercial Vehicle Tires er en af de største producenter af dæk til lastbiler og busser på verdensplan og tilbyder også et komplet produktprogram inden for industrielle dæk.
www.continental-lkw-reifen.de

Sponsoring
Continentals Dæk Division er officiel sponsor for den tyske DFB Cup, Major League Soccer,
2014 FIFA World Cup i Brasilien og UEFA EURO 2016TM i Frankrig.
Læs mere her: http://www.ContiSoccerWorld.com

Læs mere her

tags: UEFA, Danmark, Europa, direktør, bilindustri, lastbil, bilen, Frankrig, EU, Mercedes, computer, Brasilien, 2012, omsætning, luksusbiler, 2016, teknologi, Motor, kommunikation, Continental, miljø, 2014, massage,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar