lørdag den 27. juli 2013

Tjek bilen før familien kører på ferie: Spar tid og penge på en ferieklar bil

Selvom det kan være tidskrævende at gøre bilen klar til ferien, er tiden givet godt ud. En gennemtjekket, klargjort bil øger ikke blot sikkerheden man undgår også en masse besvær og sparer penge, lyder det fra Q8.

En bilferie kræver forberedelse, hvis sikkerheden skal være i top, og ferien ikke skal ende i nedbrud, frustrationer og dyre ekstraregninger.

Tung oppakning, høj fart og hundrede af kilometer i bagende varme er en udfordring for enhver bil men især for en brugt, dansk familiebil. Derfor er det vigtigt, at man bruger tid på at få bilen i topform inden afrejse. Vi anbefaler at starte med at tjekke bilens væsker. Fyld frisk olie på motoren, tjek køler- og sprinklervæske samt om der er vand på batteriet , anbefaler produktchef Hans Tiedemann fra Q8.

Dernæst er det vigtigt kontrollere dæktrykket.

For at øge din sikkerhed på vejene er det vigtigt, at dæktrykket er korrekt. En bil med forkert dæktryk er sværere at styre og farligere at køre i. Derudover kan du også spare penge. Med et forkert dæktryk kan brændstofregningen ende med at blive 10 procent større og det kan sagtens mærkes, hvis du skal køre langt," forklarer Hans Tiedemann fra Q8.

Man kan ofte se det korrekte tryk på indersiden af bilens fordør eller i bilen instruktionsbog.

Et sidste tjek af bilen er lys og vinduesviskere. Et dårligt udsyn eller manglende lys kan få fatale følger. Har du brug for hjælp, kan man på de fleste af Q8s servicestationer få assistance mellem kl. 9.00 og 17.00 til at skifte viskerblade og lyspærer samt at påfylde sprinklervæske, måle dæktryk og tjekke oliestand.

Pas på: Hver 4. har været tæt på en ulykke
Når bilen er klar til afgang, og feriedestinationen er kodet ind på GPS en, er det vigtigt at tage det roligt og holde pauser for at undgå ulykker.

En undersøgelse, som Q8 fik lavet sidste år, viser nemlig, at halvdelen af alle bilister har været ved at falde i søvn over rattet og én ud af fire har været tæt på en ulykke på grund af nedsat opmærksomhed og reaktionsevne. Derfor er det vigtigt, at man er frisk som chauffør.

Mange tænker ikke over det, men træthed kan være lige så farligt som spirituskørsel. Derfor er vores råd at tage det roligt på motorvejene. Lad være med at presse dig selv eller familien til at nå hurtigt frem. Hold pauser og sørg for at få sund mad og drikke. Junkfood, slik og sodavand gør dig sløv og kan øge risikoen for uheld," lyder rådene fra Q8.

Gode tips til bilferien:

1) Tjek dækmønster og -tryk. På Q8- og F24-stationer finder du altid luftpumper, du kan bruge, så du kan få et korrekt dæktryk.
2) Fyld bilen op med motorolie og tag ekstra olie med. Brug altid den olie, bilfabrikanten anbefaler.
3) Fyld vand på batteriet og køler- og sprinklervæske på bilen.
4) Tjek at alle lygter og blinklys virker. Medbring evt. ekstra pærer.
5) Tændrør bør skiftes, hvis de er sodede og/eller elektroden forekommer slidt. Et slidt tændrør forbrænder ikke benzinen optimalt.
6) Tjek vinduesviskerne. Gummiet skal være skarpt og rent, og viskerne skal efterlade ruden ren og tør over det hele. En snavset forrude forringer udsynet og sikkerheden.

Kør ikke mere end 2 timer ad gangen og undgå kørsel om natten.
Skift så vidt muligt chauffør en gang i mellem for at undgå, at chaufføren mister koncentrationen.

Læs mere her

tags: bilen, benzin, motorvej, ulykker, penge, brændstof, Q8, oliestand,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar