mandag den 29. juli 2013

Start/stop-kørsel i friløb: Prisbelønnet og effektivt

- Motoren stoppes i 30 % af køretiden, hvilket sparer 10 % brændstof
- Teknologien kan kombineres med alle forbrændingsmotorer

Den nyudviklede brændstofbesparende start/stop-funktion ved kørsel i friløb fra Bosch har fået prisen Most Innovative Technology i kategorien Green ved arrangementet Dinner for Winner afholdt af magasinet AUTOMOBIL PRODUKTION. I denne udvidede start/stop-teknologi stoppes forbrændingsmotoren ikke kun, når bilen holder stille, men også midlertidigt ved kørsel. Det sker, så snart bilens fører slipper speederen. Ved traditionelle brændstofmotorer betyder det en brændstofbesparelse på op til 10 %.

Start/stop-kørsel i friløb overbeviste dommerne, fordi teknologien er rentabel, kan kombineres med alle forbrændingsmotorer og reducerer forbruget markant , sagde Bettina Mayer, chefredaktør hos AUTOMOBIL PRODUKTION.

Den udvidede start/stop-mekanismes funktion er både enkel og genial: Så snart bilens fører slipper speederen, åbnes koblingen elektronisk. Det fungerer via automatgearet eller ved manuelt gear via Bosch eClutch. Forbrændingsmotoren stoppes, og bilen kører helt uden at motorbremse. Andelen af kørsel i friløb er i snit 30 % på en køretur. Derved kan brændstofforbruget reduceres 10 %. I kraftigere motorer med større slagvolumen er brændstofbesparelsen endnu større.

###

Bosch-koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. I regnskabsåret 2012 havde koncernen ca. 306.000 ansatte og en omsætning på 52,5 milliarder euro. Siden starten af 2013 er der indført en ny struktur med fire virksomhedsområder Autoteknik, Industriteknik, Forbrugsgoder og Energi- og bygningsteknik. Bosch-koncernen omfatter Robert Bosch GmbH og ca. 360 datter- og regionalselskaber i ca. 50 lande. Inkl. distributionspartnere er Bosch repræsenteret i ca. 150 lande. Dette globale netværk af udvikling, produktion og salg er forudsætningen for yderligere vækst. I 2012 brugte Bosch ca. 4,8 milliarder euro på forskning og udvikling og anmeldte over 4.800 patenter på verdensplan. Det er Bosch-koncernens mål at øge livskvaliteten med produkter og serviceydelser med løsninger, der er innovative, nyttige og attraktive og dermed tilbyde teknik over hele verden, der er Invented for life .

Virksomheden blev grundlagt i Stuttgart i 1886 af Robert Bosch (1861-1942) som Værksted for finmekanik og elektroteknik . Robert Bosch GmbH's virksomhedsstruktur sikrer Bosch-koncernen økonomisk uafhængighed. Den giver virksomheden mulighed for at foretage langsigtet planlægning og betydelige investeringer for at sikre fremtiden. 92 % af kapitalandelene i Robert Bosch GmbH ejes af den almennyttige fond Robert Bosch Stiftung GmbH. Stemmeretten udøves i overvejende grad af Robert Bosch Industrietreuhand KG, der varetager virksomhedens ejerfunktion. De øvrige andele ejes af familien Bosch og Robert Bosch GmbH.
Mere information på www.bosch-press.com

Læs mere her

tags: euro, bilen, retten, økonomi, Stuttgart, regnskab, OB, 2013, 2012, omsætning, virksomhed, chefredaktør, teknologi, livskvalitet, Motor, brændstof, Bosch,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar