mandag den 22. juli 2013

Bilsalget brager frem

I de første seks måneder af 2013 slår bilsalget rekorden fra sidste år og året før. Væksten skyldes primært det private salg, selvom erhvervssalget er ved at komme med. Det er fortsat de små mikrobiler, som er katalysatoren for den private vækst.

Igen vækst i bilsalget
Bilsalget i juni er vokset eksplosivt sammenlignet med sidste år. Jævnfør de Danske Bilimportører, så juni 2013 en fremgang på ikke mindre end 19,2 procent i forhold til samme måned 2012. Den kraftige vækst har gjort sig gældende for hele det 1. halvår af 2013 og betyder, at det samlede salg er steget med 9 procent sammenlignet med 1. halvår 2012. Dermed oplever bilsalget en ny rekord for det 3. år i træk.

Den positive udvikling skyldes primært de private forbrugere, der fortsat har mulighed for at købe en helt ny bil, til meget billige penge og som får bedre brændstoføkonomi, garanti og sikkerhed med i købet. Således spår De Danske Bilimportører også, at tendensen vil fortsætte resten af året, hvilket vil være til glæde for både billisterne og miljøet.

Erhvervssalget i juni
Salget af nye varebiler har ikke kunne ikke følge med væksten i personbilsalget i juni. Men ovenpå nogle måneder med både fremgang og tilbagegang, så gik salget frem med 10 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Fremgangen er dog ikke nok til, at det 1. halvår overgår samme periode sidste år. Salget lå i stedet 2,4 procent under niveauet i 2012.

Anderledes ser det ud for lastbilerne. Der blev således kun indregistreret 231 nye lastbiler i juni i år, mod 276 biler sidste år. Et fald på 16,3 procent, hvilket tillægges finanskrisen og den ændrede markedssituation i transportbranchen.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.


Læs mere her

tags: Europa, lastbil, finanskrisen, økonomi, 2013, 2001, 2012, penge, bilsalg, brændstof, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar