fredag den 31. august 2012

Ford B-Max uden midterstolpe scorer fem stjerner i Euro Ncap test

Kan en kompakt familiebil uden B-stolpe og med skydedøre stå for presset ved en kollision Spørgsmålet har hængt i luften lige siden de første billeder af Ford B-MAX blev offentliggjort sidste år.

Nu er tvivlen udryddet. Europas førende crash-test-institution, Euro NCAP, har netop tildelt den nye Ford B-MAX fem ud af fem mulige stjerner efter helt nye og væsentlige skrappere crash-test-kriterier. Dermed slutter den nye Ford B-MAX sig til Ford Ranger og Ford Focus, som begge har opnået en topplacering med fem stjerner i den indskærpede og skrappere crash-test.

Designet af døråbningen i den nye B-MAX gør brug af væsentligt mere højstyrke-stål end i andre Ford modeller. Fords ingeniører har udviklet særlige bøjler såkaldte crash-catchers som låser skydedørene helt fast ved en side-kollision.

Den nye Ford B-MAX har syv airbags og forenden er designet for maksimal beskyttelse af bløde trafikanter. Ford B-MAX fås også med Fords Active City Stop et automatisk anti-kollisions-system til tæt by-trafik.

Den nye Ford B-MAX kommer til Danmark sidst på året.

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, Euro NCAP, Ford, Design,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar