torsdag den 5. maj 2011

Michelin lancerer en ny generation af dæk til lastvogne med tippelad

Michelin lancerer en ny generation af dæk til brug i miner og stenbrud. Det nye dæk, MICHELIN XDR 2, har op til 20 procent længere levetid end forgængeren.

Dækket MICHELIN XDR har været referencedækket på lastvogne med tippelad til brug i stenbrud og miner. Med efterfølgeren, MICHELIN XDR2, forbedres præstationerne, hvilket øger produktiviteten og sænker de dækrelaterede omkostninger, siger Arne Sköldén, markedschef for industridæk hos Michelin Nordic.

MICHELIN XDR2 har et 10 procent tykkere lag af undergummi mellem mønsterbunden og bæltelagene, hvilket gør dækket mere modstandsdygtigt over for skæreskader og ydre påvirkninger[1]. Ved hjælp af et selvrensende og retningsbestemt dækmønster samt en bredere midterribbe bliver dækket mindre følsomt over for slid og skæreskader. På grund af slidbanens opbygning øges kontaktfladen, efterhånden som dækket slides, samtidig med at særlige køleventilatorer i mønsteret holder arbejdstemperaturen i dækket lav.

MICHELIN XDR2 er konstrueret med Michelins C2-teknik, som bidrager til en lavere varmeopbygning i dækket. Dette er med til at forbedre dækkets levetid, uden at det går ud over dets hastigheds- og belastningskapacitet. Det beskyttende stållag er 60 procent stærkere end i den tidligere generation af XDR dæk, og dæksiderne er dobbelt så tykke for at kunne klare belastninger endnu bedre.

MICHELIN XDR2 er blevet testet i mere end to millioner timer på Michelins testcenter for anlægskøretøjer i Spanien, fortsætter Arne Sköldén.

Ved hjælp af avanceret teknik har forbruget af råvarer kunnet reduceres med 10 procent sammenlignet med de førende konkurrenters 49 tommers OTR-dæk. Det medfører mindre forbrug af ressourcer fra naturen før produktion, mindre belastning af genbrugssystemet og et lavere brændstofforbrug som følge af lavere vægt. MICHELIN XDR2 produceres på ISO 14001-certificerede fabrikker.

MICHELIN XDR2 fås i dimensionen 27.00 R 49. Flere dimensioner lanceres senere på året.


[1] Sammenlignet med forgængeren MICHELIN XDR

Om Michelin
Michelins mission er at bidrage til konstant at forbedre varer og mennesker mobilitet ved at udvikle, fabrikere og sælge dæk (http://www.michelin.dk)til alle typer af køretøjer, f.eks. biler, cykler, entreprenørmaskiner, fly, jorbrugsudstyr, lastvogne, motorcykler og den amerikanske rumfærge. Michelin udgiver også vejkort, rejse-, restaurant- og hotelguider samt tilbyder elektroniske rejsetjenester på viamichelin.com. Michelins hovedkontor ligger i Clermont-Ferrand i Frankrig. Michelin driver virksomhed i mere end 170 lande med 109.000 ansatte, heraf cirka 300 i Norden, og 72 fabriksanlæg i 19 lande på fem kontinenter. Forskning og udvikling finder sted på tekniske anlæg i Europa, USA og Japan. Nærmere information på: www.michelin.com eller www.michelin.dk.

Læs mere her

tags: USA, Europa, restaurant, Spanien, Frankrig, Japan, råvarer, virksomhed, produktivitet, omkostninger, Forskning, brændstof,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar