fredag den 6. maj 2011

Kontant afregning for at misse bilsyn

Bilister, der udebliver fra det obligatoriske bilsyn, risikerer fremover at blive idømt en klækkelig bøde på kr. 2.000 samt krav om at aflevere nummerpladerne til SKAT. Det vil højne trafiksikkerheden, vurderer Applus+ Bilsyn.

Transportminister Hans Christian Schmidt og regeringen har strammet reglerne for bilister, der ikke møder op til bilsyn, eller som ikke får bilen godkendt. Fremover risikerer de nemlig at skulle betale en administrativ bøde på 2.000 kr. og aflevere nummerpladerne. Tidligere fik bilejere, der ikke fik deres bil godkendt til bilsyn, blot klippet pladerne .

Der er tale om en klækkelig bøde. Fremover vil flere nok tage henvendelsen fra Trafikstyrelsen, om at få sendt sin bil til syn, alvorligt. Samtidig kan det sandsynligvis motivere flere til at booke en aftale hos bilsynet. Det er hurtigt og nemt at booke en synstid, og bilejerne skal ikke have nogen dokumentation med til bilsynet. Det er nok at medbringe bilen, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, der hvert år syner ca. 500.000 biler.

Den nye lov ventes at træde i kraft på et endnu ikke kendt tidspunkt i efteråret, oplyser Trafikstyrelsen.

Færre farlige biler på vejene
Stramningerne vil betyde, at biler, der kan have problemer med at bestå et bilsyn og derfor ikke fremstilles til bilsyn, bliver holdt væk fra vejene. I Holland har tilsvarende nye regler medført, at kun 2 %, mod tidligere 9 %, af de indkaldte biler udeblev fra syn. Reglerne ventes dermed at ville øge trafiksikkerheden, vurderer Applus+ Bilsyn.

Skærpelsen med den ny lov vil øge sikkerheden i trafikken, fordi kun meget få biler vil køre usynede rundt. Ved at stramme op på reglerne vil markant flere af de bilejere, der ikke møder op til deres bilsyn, få et incitament til at holde deres aftale. Heldigvis møder langt, langt de fleste bilejere op til deres bilsyn. Men vi oplever dog stadig, at en del udebliver. Ofte fordi de frygter, at bilen ikke vil blive godkendt. Andre har så travlt, at bilsynet kolliderer med deres arbejde, siger direktør for Applus+ Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Hold øje med bødefristerne fra SKAT
- Uge 1: Du modtager en indkaldelse til syn.
- Uge 5: Skat kontrollerer om bilen er blevet synet. Er den ikke det, får du besked ugen efter om at gøre det straks, da du ellers vil få en bøde på kr. 2.000.
- Uge 10: Er din bil endnu ikke synet, får du en bøde på 2.000 kr. Samtidig skal du aflevere nummerpladerne til SKAT.
- Uge 14: Hvis nummerpladerne ikke er afleveret, får du en bøde mere på 2.000 kr. Sagen overgives til politiet, der inddrager pladerne.
- Uge 15: Er din bøde ikke betalt, overtager retten og SKAT sagen.

Faktaboks: Bødefrister hvis din bil ikke er godkendt på rettidigt syn
- Uge 10: Du får besked om omgående at aflevere nummerpladerne til SKAT.
- Uge 14: Hvis nummerpladerne ikke er afleveret til SKAT, får du yderligere 2.000 kr. i bøde. Politiet kontakter dig for at hente pladerne.
Uge 15: Er din bøde ikke betalt, er din sag nu et anliggende for retten og SKAT.

For mere information, kontakt venligst:
Presseansvarlig Alexander Elverlund, mobilnummer: 40 81 02 41

Læs mere her

tags: Holland, direktør, bilen, politi, retten, regeringen, trafikken, regering, SKAT,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar