tirsdag den 3. maj 2011

Købe nye sommerdæk? Så se her!

Brugtbilssalget topper i disse måneder, og derfor er mange bilejere også på udkig efter nye sommerdæk. Læs her resultaterne af internationale tests af sommerdæk, der giver nyttig brugerinformation.

Continental ligger som i de foregående år lige nu i toppen enten 1 eller 2 af flere udenlandske dæktests. Det er konklusionen, når man læser nogle af de seneste bilmagasiner fra bl.a. Finland, Norge, Sverige og Rusland. Søger du efter markedets bedste tilbud på nye sommerdæk, så kan de følgende testresultater måske hjælpe dig på vej til at finde dækkene.

Nummer 1 i Finland
Finlands største bilblad "Tekniikan Maailma" har i samarbejde med det finske testfirma, Test World, der satte sig ind i en Audi A3 og foretog prøvekørslerne, undersøgt beskaffenheden hos sommerdæk i størrelsen 205/55 R15. Bilbladet kårede Continentals ContiPremiumContact 2-dæk som vinder af testen med 9,5 ud af 10 point. I alt deltog 16 forskellige dækmærker i testen.

Allround dæk med høj sikkerhed
Her er det vigtigt at anføre, at dækkene passer til langt de fleste biler herhjemme. Det er et af de stærkeste allround-dæk, der findes overhovedet. I udviklingen har vi fokuseret på, at det skal have exceptionelle bremseegenskaber samt en forholdsvis lav rullemodstand, så det samtidig er brændstofbesparende. Og så har vi ikke gået på kompromis med sikkerheden og holdbarheden, som også er vigtige parametre, siger Georg Nielsen, adm. direktør hos Continental Dæk Danmark A/S.

I bladet skriver Tekniikan Maailma, at ContiPremiumContact 2 har den højeste kvalitet til håndtering på våde og tørre overflader , intenst vejgreb på våde og tørre overflader , at der er tale om en komfortabel og lydløs kørsel og god rullemodstand . Men måske endnu mere sigende var der stort set ikke nogen af de konkurrerende dæk, der slog Continentals dæk nogen steder undervejs i testen. Potentialet for at forbedre dækket er svært at finde," skriver bladet.

Nummer 1 i Tyskland
Continental topper desuden i den meget prestigefyldte sommerdæktest, som Auto Club Europe (ACE) og GTÜ i Tyskland udfører sammen med Auto-Zeitung. Her er det også ContiPremiumSport 2-dækket, der løber med hæderen.

Continental ryger dog ét trin ned af rangstigen og ender som nummer to i en anden finsk test af sommerdæk i størrelsen 205/55 R 15, der testes på en Skoda Octavia. Her vinder Nokian Hakka med et mulehår foran ContiPremiumContact2-dæk med 9,5 mod 9 point.

Nummer 1 i Rusland
Continental vinder også en russisk sommerdæktest, som magasinet AvtoReview har foretaget af dækstørrelsen 235/35 R19 Y / ZR med en Ford Focus RS og en
VW Scirocco R. Her er det imidlertid ikke Premium 2-dækket, men ContiSportContact 5P-dækket, som bladet fundet bedre end de ni øvrige dæk. Continental-dækket får bedømmelsen 9,1, mens det ringest præsterende dæk scorer 6,4 point.

Russerne anfører, at Continental-dækket har en høj modstand mod akvaplaning , et solidt vejgreb og håndtering af bilen på våd og tør vej , en lav slidstyrke og komforten, når bilen ruller, er i top .

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, bilen, Rusland, Audi, VW, Nokia, Finland, Continental , Ford, Skoda, komfortabel, Europe, brændstof,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar