torsdag den 28. april 2016

Trafikskadede biler ruster for let

Biler, der er blevet repareret efter en skade på karosseriet, ender ofte med at få problemer med rust. Udskiftningen af reservedele sker uden, at de nye dele rustbeskyttes. Det skyldes, at forsikringen ikke dækker arbejdet. Derved får rusten gode vilkår til at udvikle sig.

De fleste bilister, der forlader værkstedet efter at have fået repareret eller udskiftet karrosseridele på bilen, gør det i den tro, at bilen er så godt som ny igen. Det er imidlertid langt fra tilfældet. Udskiftede eller reparerede karrosseridele er sjældent lige så godt rustbeskyttede som resten af bilen. Det kan give omfattende rustproblemer for bilejeren få år senere.

– Det er alment kendt i autobranchen, at bilforsikringerne ikke dækker rustbehandling af de karrosseridele, der enten repareres eller udskiftes efter et trafikuheld. Forbrugerne ved det bare ikke. Med det danske klima skal der ikke meget til at få rusten til at bryde frem, fortæller markedschef Søren Søndergaard fra SEAB Danmark, der opfordrer danske bilejere til selv at rustbeskytte deres biler, efter de er blevet repareret for skader.

Rust opstår, når luften kommer i kontakt med metallets overflade. Syre og fugt i luften starter rustprocessen, som yderligere påvirkes kraftigt af salt og varme. Det bedste tidspunkt at rustbeskytte sin bil er om sommeren, når bilen er helt tør.

I en erkendelse af at det skal være nemmere for bilister selv at rustbeskytte deres bil, sender SEAB Danmark en ny serie rustbeskyttelsesmidler på markedet. Det sker under navnet Corrostabil, som mange gør–det–selv folk allerede i dag kender for mærkets rustbeskyttende evner. Den ny produktserie omfatter en lang række produkter, der gør det muligt for bilister at give deres biler en fuldkommen rustbeskyttelse i løbet af ganske få timer.

– Rustbeskyttelsesmidler til forbrugere er blevet så gode, at de tåler sammenligning med de produkter, fagfolk bruger til at rustbeskytte biler. Derfor kan bilister i dag selv rustbeskytte vanger, skærme, paneler og døre og ikke mindst selve undervognen. Og det til en brøkdel af, hvad det koster hos et professionelt firma, fortæller Søren Søndergaard.

Produkterne i Corrostabil–serien forhandles i bilistbutikker og på internettet hos de større forhandlere af reservedele.

Om SEAB Danmark A/S
SEAB Danmark A/S er en skandinavisk virksomhed med kontorer i Danmark, Sverige og Norge. SEAB har høje markedsandele på de nichemarkeder, som de befinder sig på i dag. SEAB importerer og distribuerer bilplejeprodukter til det danske marked.
 

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Norge, internet, bilen, trafikuheld, virksomhed, skandinavisk, karosseri, undervognen, rustbeskyttelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar