tirsdag den 26. april 2016

Tjeklisten der gør bilen klar til foråret


Halvdelen af bilisterne bruger en halv dag på at forårsrengøre bilen, viser undersøgelse fra Applus Bilsyn. Følg her tjeklisten som tager en halv dag.Otte ud af ti bilister bruger tid på at gøre bilen klar efter en strabadserende vinter, viser en elektronisk rundspørge blandt 2.270 bilister foretaget af Applus Bilsyn.

Det forstår man godt hos landets største bilsynsvirksomhed. For det er vigtigt at få bilen i topform efter vinteren.

"På den måde sørger man for, at bilen holder længere, så man ikke skal til at bekoste dyre reparationer. Heldigvis kan man selv ordne en masse ting ved at følge vores tjekliste. Dog opfordrer vi også bilisterne til at få en bilsagkyndig til at lave en TilstandsAttest, hvis man vil have tjekket bilen mere grundigt," siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Fakta: FORÅRSRENGØRING – gør det selv-tjeklisten til bilen
1. Vask bilen både ind- og udvendigt. Brug tid på undervognen så du får fjernet jord og salt fra vinteren og derved reducerer risikoen for rust.
2. Støvsug og fjerne skrald, bank måtterne og tøm lommerne i sæderne.
3. Skift til sommerhjul. Husk at tjekke mønsterdybde på sommerdækkende, før de kommer på. Der skal være mindst 1,6 mm – dog anbefales min. 3 mm. Tjek dæktrykket samt dine vinterdæk. Overvej om de kan holde en sæson mere eller skal udskiftes.
4. Efterfyld sprinkler- og kølevæske samt olie på bilen, så du er sikker på, at din bil er smurt og enkelte dele ikke brænder sammen.
5. Olier gummilister ved døre og bagklap med silikonestift.
6. Rens klimaanlæg med en Airconditionrens, så du ikke sende gammel luft med bakterier ud i kabinen. Airconrens kan købes hos Applus Bilsyn til 149 kr.
7. Kontrollere pærer, lys og blinklys på bilen.
8. Få også en professionel til at teste dit aircon- og kølesystem, så du evt. kan få fyldt kølevæske på anlægget.
9. Få desuden en professionel Applus TilstandsAttest.
10. Har du endnu ikke tyverisikret din nummerplade Så er det nu, så du undgår en bøde på 1.000 kr. Få hjælp på Applusbilsyn.dk eller i Applus Bilsyns synshaller.
Kilde: Applus Bilsyn

Billedtekst:
Skal du gøre bilen i stand og få den op i omdrejninger, så følg Applus Bilsyns tjekliste til, hvad du skal se på.

Læs mere her

tags: direktør, bilen, silikone, Olie, virksomhed, Tilst, bakterie, kølesystem, undervognen, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar