onsdag den 3. februar 2016

Vinterdæk er god stil - også hos forsikringsselskaber

Vinterdækkene skal på, inden det begynder at sne, lyder det fra forsikringsselskaber og Continental Dæk Danmark.
At skifte til vinterdæk, når dagtemperaturen er nede på en håndfuld grader, er god stil. Sådan er holdningen hos de danske forsikringsselskaber. Flere af selskaberne rådgiver direkte kunderne om at skifte til vinterdæk i rette tid.

"Som hovedregel bør du skifte sommer- sutterne ud, når temperaturen begynder at ramme de 5 grader. Vent ikke til den første sne falder, for der bliver der nemlig ekstra travlt på værkstederne", skrev Alka på deres Facebook-side den 12. november. Kommunikationschef Lise Agerley uddyber:

"Vi anbefaler naturligvis alle at køre med vinterdæk, da det nedsætter risikoen for ulykker markant. Derfor rådgiver vi om det på Facebook og plejer også at udsende en pressemeddelelse med nogle gode råd, når det er aktuelt at skifte fra sommerdæk til vinterdæk."

Holdningen er den samme hos Tryg, oplyser kommunikationsdirektør Steffen Lundgren Kristensen:

"Vi anbefaler vores kunder at bruge vinterdæk, når forholdene tilsiger det. Bilen får et bedre vejgreb, og vi tror, at vinterdæk er med til at minimere antallet af skader. Vi gør faktisk en del ud af at informere vores kunder om det. Det er kun et par uger siden, at vi sidst skrev til 35.000 af vores kunder med forskellige vinter-råd, herunder også at få skiftet til vinterdæk."

I nogle lande i Europa risikerer forsikringskunder en ekstra høj selvrisiko, hvis de får en skade på et tidspunkt, hvor de burde køre på vinterdæk, men havde sommerdæk på. Så vidt går de danske selskaber dog ikke.

"Det indgår ikke i vores betingelser, og det er heller ikke noget, vi overvejer at indføre. Og skulle en af vores kunder på bilferie i udlandet forvolde en skade i et land, hvor der er lovkrav om brug af vinterdæk, dækker vi også skaden, selv om der er kørt på sommerdæk. Hvis kunden skal miste rette til erstatning, vil det kun være i den situation, hvor der er tale om grov uagtsomhed, eller bilen ikke er i forsvarlig stand", fastslår Lise Agerley.

I Norge er brug af vinterdæk et lovkrav, og derfor har Trygs norske forretning det også med i sine betingelser deroppe, men ikke i Danmark.

Georg Nielsen, adm. direktør for Continental Dæk Danmark A/S, er tilfreds med, at forsikringsselskaberne i Danmark gør meget ud af at informere kunderne om at skifte til vinterdæk.

"Vinterdæk er det mest sikre om vinteren, og sommerdæk om sommeren", siger Georg Nielsen. "Uanset årstid handler det om at køre med dæk, der sikrer godt vejgreb og kort bremselængde. Vores holdning er, at vinterdæk bør være et lovkrav i Danmark, ligesom det er hos vores naboer i Norge, Sverige og Tyskland."

+ + +

Continental AG
Med en omsætning på € 32,7 mia. i 2012, er Continental blandt de førende leverandører til bilindustrien på verdensplan. Som leverandør af bremsesystemer, systemer og komponenter til drivaggregater og chassiser, instrumentering, infotainment løsninger, bilelektronik, dæk og tekniske elastomerer, bidrager Continental til øget køresikkerhed og global klimabeskyttelse. Continental er desuden en ekspert-partner i netbaseret bilkommunikation. Continental har i øjeblikket ca. 173.000 ansatte i 46 lande.
www.continental-corporation.de

Dæk Divisionen
Som en af verdens førende dækproducenter med mere end 42.000 ansatte opnåede Dæk Divisionen en omsætning på mere end € 9,7 mia. i 2012. Divisionen har i øjeblikket 22 produktions- og udviklingssteder i verden. Det brede produktsortiment og løbende investeringer i R&D yder et stort bidrag til en omkostningseffektiv og miljømæssigt effektiv mobilitet.

Dæk til personbiler og erhvervsbiler
Continental er en af de førende producenter af dæk til personbiler og erhvervsbiler i Europa samt verdens fjerdestørste producent af dæk til passagerfly inden for originalmontering og eftermarked. Fokus for Continentals produktudvikling er at optimere alle sikkerheds-relevante egenskaber for dækkene samtidig med, at rullemodstanden minimeres.
www.continental-reifen.de

Dæk til transportsektoren
Forretningsenheden Commercial Vehicle Tires er en af de største producenter af dæk til lastbiler og busser på verdensplan og tilbyder også et komplet produktprogram inden for industrielle dæk.
www.continental-lkw-reifen.de

Sponsorater
Continentals Dæk Division er officiel sponsor for 2014 FIFA World Cup™ i Brasilien og UEFA EURO 2016™ i Frankrig.
www.ContiSoccerWorld.com


Læs mere her

tags: UEFA, Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Europa, direktør, bilindustri, lastbil, bilen, Frankrig, EU, Facebook, forsikringsselskab, udland, Brasilien, 2012, omsætning, 2016, ulykker, kommunikation, pressemeddelelse, Continental, miljø, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar