onsdag den 17. februar 2016

Konkurrence skal gøre de ældste elever mere sikre i trafikken


Gennem en filmkonkurrence med 8.000 kroner på højkant til klassekassen sætter de ældste skoleelever fokus på trafiksikkerhedDe syd- og sønderjyske kommuner arrangerer i år sammen med Syd- og Sønderjyllands Politi en filmkonkurrence for alle 7. og 8. klasser. Vinderklassen løber med hovedpræmien på 8.000 kr. til klassekassen. Konkurrencen hedder "God Trafikkultur" og har til formål at sætte trafiksikkerhed på skoleskemaet.

Eleverne bliver inddelt i grupper og laver med deres mobiltelefon eller andet videoudstyr en kort film. Filmen skal demonstrere den gode trafikkultur på elevernes skole og skal tage udgangspunkt i skolens trafikpolitik.

- Filmen kan eksempelvis vise en mor, der følger sit barn til skole på cykel – begge bruger naturligvis både hjelm, lygter og refleksvest, nævner Tønder Kommunes trafiksikkerhedsmedarbejder Anders Hørkjær Pedersen som et eksempel på en god film.

Ældre elever er en særlig udfordring
Hver kommune kårer en lokal vinder-film, som vinder 1.000 kr. til klassekassen. Efterfølgende vil et dommerpanel afgøre hvilken film, der bliver landsdelens samlede vinder, og tildeles yderligere 7.000 kr. til klassekassen.

Ifølge Anders Høkjær Pedersen er der god grund til ekstra fokus på sikkerhed i trafikken, når det gælder de ældre elever:

- Der er en særlig udfordring forbundet med at undervise de store elever i færdsel. Det skyldes nok, at de store elever både kan gå og cykle sikkert i trafikken. Alligevel er der flest ulykker i udskolingen, så noget kan – og skal - der gøres. Færdselsundervisning i udskolingen handler om ansvar, holdninger og handlinger. Eleverne skal lære at sige fra og kunne forudse risikofyldt adfærd i trafikken.

Fakta:
- Trafikken er den hyppigste dødsårsag for børn og unge i alderen 10 til 25 år
- Når børnene forlader folkeskolen, står de over for de ti farligste år i trafikken
- 99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken

Læs mere her

tags: politi, Film, trafikken, trafikulykke, ulykker, Sønderjylland, Tønder, folkeskole, undervisning, konkurrence, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar