tirsdag den 9. februar 2016

En erstatningssum kommer ikke af sig selv


Selvom du er berettiget til erstatning for personskade, skal du være opmærksom på, at erstatningssummen ikke kommer af sig selv. Det er dig som skadelidt, der har bevisbyrden, og det er nødvendigt, at du selv spiller en aktiv rolle i forløbet.- Vi bliver jævnligt kontaktet af personer, der ikke kan forstå, at erstatningssummen ikke automatisk kommer ind på kontoen, men det er der en god grund til, for selvom man er berettiget til erstatning for personskade, kræver det, at man yder en aktiv indsats, når det gælder om at få summen udbetalt, siger advokat Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen, der er en del af ADVODAN.


Kravet skal opgøres og rettes mod rette vedkommende

Ét tilfælde hvor man kan være berettiget til erstatning er, hvis man kommer til skade i en trafikulykke, hvor der er en modpart. Erstatningen opkræves fra modpartens ansvarsforsikring, men det kræver, at der rettes et krav mod modparten.

- Når man kommer til skade, er det vigtigt at komme på skadestuen eller til egen læge hurtigst muligt, så skaderne kan noteres i lægejournalen. Det er nemlig med udgangspunkt i de påførte skader, at man skal rette kravet mod modparten, forklarer advokat Berit Møller Lenschow og uddyber

- Grunden til, at udbetalingen af erstatning ikke sker per automatik, skal netop findes i, at der ikke er en endelig facitliste. Det er både spørgsmålet om ansvar, opgørelsen af tabet og om der i det hele taget er forbindelse mellem kravet og ulykken, der kan diskuteres. Bevisbyrden ligger hos skadelidte selv og resultatet er ikke entydigt. Det er forsikringsselskaberne naturligvis klar over, så derfor bliver erstatningsbeløbet ikke blot udbetalt uden videre.

Hvis man er kommet til skade i trafikken, bør man, udover at anmelde skaden til modpartens forsikringsselskab, også rette henvendelse til sin egen ulykkesforsikring. Herfra vil man typisk også kunne få erstatning. Hvis man har behov for at få hjælp til at opgøre kravet eller er uenig i den afgørelse, som modpartens eller ens eget forsikringsselskab senere kommer frem til, er det en god idé at tage kontakt til en advokat med særlig indsigt i reglerne og praksis for personskadeerstatning. På den måde vil vedkommende kunne råde og vejlede bedst muligt og stå distancen, når det gælder korrespondancen med forsikringsselskabet.


Tre gode råd hvis du kommer til skade

Hvis du kommer til skade i en trafikulykke, har advokat Berit Møller Lenschow disse tre råd til dig;

• Sørg for at sikre beviset for skaden og dens følger ved skadestuebesøg, fotos, navne på vidner eller andet
• Anmeld skaden til modpartens ansvarsforsikring og til din egen ulykkesforsikring
• Overvej om der er behov for advokatbistand til at varetage erstatningssagen og kontakten med forsikringsselskaberne

Læs mere her

tags: trafikken, forsikringsselskab, trafikulykke,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar