fredag den 5. september 2014

Superhurtig el-motorcykel med på Roskilde Havn i aften

Med en topfart på tæt ved 180 km/t og en udstyrspakke, der kan give de fleste motorcykelkørere vand i øjnene, er den amerikanske Brammo nu kommet til Danmark. Torsdag aften kan du se den på Roskilde Havn ved det ugentlige bil- og MC-træf, der samler hundredvis af tilskuere til de klassiske biler og spektakulære køretøjer fra flere årtier El-drevne køretøjer er vejen frem for virksomheder, der ønsker en grøn profil. De er ikke bare miljøvenlige – de er også yderst økonomiske. Omkostningen er helt nede omkring 6 øre pr. kørt kilometer. Og hvis du tror, at el-køretøjer snegler sig afsted, tager du helt fejl. Nu kan du få en el-motorcykel med en topfart, der nærmer sig 180 km/t – og på Roskilde Havn kan du komme i nærkontakt med den.

Danmarks-premiére
I sidste uge kunne EVscandia, der er dansk importør af den amerikanske Brammo, nemlig præsentere en verdenspremiere på Driving Green-messen i København, hvor både transportministeren og professionelle indkøbere fik mulighed for at beundre det superhurtige el-køretøj på tæt hold. Søndag var den med til at lukke Bakken sammen med 4.000 støjende motorcykler. Og nu kommer det lydløse superkøretøj til klimakommunen Roskilde.

Motorcyklen har en rækkevidde på omkring 200 km pr. opladning, en topfart på 177 km/t og accelererer til 100 km/t på 4 sekunder. Prisen er omkring 170.000 kroner. Både politi og brandvæsen kunne være oplagte til et sådant produkt, ud over de virksomhedsledere, der gerne vil i førerfeltet, når det drejer sig om fart og om klima.

Inspiration til klimabevidste kommuner
Roskilde er en bevidst klimakommune, så hvis der er kommunale indkøbere eller politikere, der kommer på havnen i aften, er der en god mulighed for at hente inspiration til nedbringelse af CO2-udslippet og til at spare penge på den kommunale transport.

EVscandia markedsfører nemlig også andre produkter med knap så meget vind i håret på føreren. El-scootere skyder ikke så høj fart som motorcykler, men kan være en hurtig og effektiv løsning til hjemmehjælpere og kommunale medarbejdere, der i dag kører mange kilometer med taxi eller egne biler, når de skal rundt internt i kommunen til møder eller i forbindelse med akutte behov. Her er der både klimahensyn og økonomiske gevinster at hente ved at køre på el, og så frigiver man en del parkeringspladser, der kan anvendes af bilister, der ikke har mulighed for at anvendes scootere til deres transportbehov.

Støjsvage og økonomiske
Et af de distributionsselskaber, der anvender EVscandias el-scootere til avisomdeling har beregnet, at de sparer i omegnen af 8.000 kroner om dagen. Derudover er avisabonnenterne begejstrede over, at buddet kører på en lydløs el-scooter i stedet for en larmende knallert, så de ikke bliver vækket tidligt om morgen.

Også indendørs anvendelse
Et tredje aspekt er ikke alene klimavinklen i forbindelse med selve drivmidlet, men også udstødningen. Der er nemlig ingen emission på el-produkter og derfor kan el-køretøjerne også bruges indendørs. Eksempelvis er segways udviklet til professionelt brug oplagte i butikscentre og i lufthavne. Herudover sygehuse samt virksomheder med store arealer under tag oplagte til indendørs anvendelse af el-produkter.

Erfaren importør
EVscandia blev etableret i 2005 og er dermed en af de mest erfarne aktører inden for professionelle el-køretøjer på 2 og 3 hjul. Virksomhedens løsninger er udviklet af førende internationale producenter og EVscandia udvælger nøje de produkter, der vurderes at passe til det skandinaviske marked.



tags: Danmark, København, politi, Bakken, økonomi, CO2-udslip, transportminister, Roskilde, sygehus, virksomhed, hjemmehjælp, penge, skandinavisk, Motor, miljøvenlig, miljø, scooter, udstødning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar