søndag den 28. september 2014

Lys i mørket

Er lygter bare lygter De fleste mennesker tænker ikke over, hvad forlygterne på en bil betyder for bilens samlede udtryk. Men prøv en gang at forestil dig, hvordan din bil ville se ud hvis forlygterne havde en anden form. Hos Ford er lygter ikke bare belysning. Vi går op i, at lygternes egenskaber og design bidrager til den samlede oplevelse af bilen. En gang var vi mennesker ikke nær så privilegerede, som vi er i dag. Vi havde ikke lys på alle gadehjørner, i alle butikker og ej heller på automobiler. Som du kan se i tidslinjen nedenfor, har lygter været igennem en udvikling, som bildesignere i dag er meget glade for. Da Ford Motor Company i 1903 lancerede Model A, var forlygterne drevet af gas og lyste ikke op så man kunne bruge dem til at oplyse vejen med. Det var mere som det vi kender som positionslys i dag. Da Ford lancerede Model T, havde de taget Thomas Edisons opfindelse til sig, og brugte den elektriske lampe i forlygterne på bilerne. Vejen kunne nu blive oplyst af disse nye lamper.

Udviklingen fortsatte og i dag bruger Ford LED-dioder, som belysning (Light Emitting Diodes) i bilerne. LED-belysning er meget mere fleksibelt end de traditionelle lyspærer, man ellers har brugt. Dioderne er meget mindre, de bliver ikke nær så varme. Dette giver bildesignerne meget mere fleksibilitet og råderum. LED-dioder kan placeres i lygtehuset helt individuelt af hinanden og materialerne der bruges omkring dem er nu i langt mindre fare for at overophede.

Ford lancerer for første gang en bil, hvor der udelukkende er brugt LED-belysning. Den nye Ford Mondeo, som lander hos forhandlerne senere på året, har fået et super flot og sporty ydre. Forlygterne er trimmet så de ser ekstra smarte ud og de passer perfekt til resten af bilens kurver.

"I den nye Ford Mondeo var målet at fremhæve forlygternes smalle form og LED-dioderne er perfekte til dette formål", siger Chris Hamilton, Chefdesigner hos Ford. "Det ville ikke have været muligt for os at lave disse lygter med de traditionelle halogenpærer".

Læs mere her

tags: bilen, fleksibilitet, Motor, Ford,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar