torsdag den 3. april 2014

Gør bilen klar til påskeferien

Påskens helligdage giver mange anledning til at køre et par dage på ferie med familien. Med en pakket bil bliver dækkene belastet mere, end de plejer - og der er risiko for ulykker forårsaget af løse genstande. Derfor er det vigtigt, at du pakker bilen korrekt og tjekker den, før familieturen begynder. Her er en tjekliste til inspiration.
Med forårets milde varme og påskens helligdage i kalenderen er det indbydende at pakke bilen og køre væk og nyde et par dages fri med familien. Af hensyn til trafiksikkerheden er det imidlertid ekstremt vigtigt, at bilen bliver pakket korrekt og gjort klar til turen.

Det er farligt at have løse genstande i bilen

Bremser du hårdt op, eller i værste fald kolliderer, kan løs bagage være en farlig medpassager, hvis den ikke er placeret og pakket korrekt. For eksempel bliver en flaske med 0,5 liter vand cirka 30 gange tungere, hvis bilen bremses hårdt op, og flasken flyver gennem luften. Med den forøgede vægt og høje fart kan den ellers harmløse flaske forårsage stor skade på bilens passagerer.

For at den fuldt pakkede bil bliver så stabil som muligt at køre, er det derfor vigtigt at placere de løse genstande og bagagen korrekt enten inde i bilen eller i en tagboks.

- Det er vigtigt at sørge for, at alle løse genstande bliver spændt fast eller lagt i bilens lommer og lukkede rum. Sørg for, at større løse ting, der ikke kan være i lommer og rum, kommer ned på gulvet, så de ikke kan flyve rundt og skade passagererne ved hård opbremsning, anbefaler Georg Nielsen, der er adm. direktør hos Continental Dæk Danmark A/S.

Tjek også dækkene

Nattefrosten begynder at slippe sit tag i asfalten, men skiftet fra vinterdæk til sommerdæk afhænger helt af udviklingen i temperaturerne i de kommende uger.

- En god tommelfinger-regel for, hvornår man bør skifte til sommerdæk er, når vejtemperaturen sniger sig over de 7 grader. Man skal dog lige være opmærksom på risikoen for, at vejret pludseligt får "tilbageslag" og skaber glatte veje igen, siger Georg Nielsen.

Han anbefaler derfor, at man taler med sin bilforhandler eller det lokale dækcenter, hvis man er i tvivl om, hvorvidt man skal skifte dæk op til påskeferien eller vente lidt endnu.

10 gode råd til en påskeklar bil

1. Pak bilen korrekt – og pas på løse genstande
2. Tjek, om det er tid til at skifte til sommerdæk
3. Tjek dæktryk før du kører - og undervejs
4. Tjek mønsterdybde på dækkene
5. Tjek bremser
6. Tjek bremsevæske
7. Tjek kølervæske
8. Tjek motorolie
9. Tjek lygter – hele vejen rundt
10. Tilpas kørslen, når der er læs på – kør ekstra forsigtigt

Information

• www.conti.dk
• www.contigalleri.dk
• www.mediacenter.continental-corporation.com

Continental AG

Med en omsætning på € 33,3 mia. i 2013 er Continental blandt de førende leverandører til bilindustrien på verdensplan. Som leverandør af bremsesystemer, systemer og komponenter til drivaggregater og chassiser, instrumentering, infotainment-løsninger, bilelektronik, dæk og tekniske elastomerer bidrager Continental til øget køresikkerhed og global klimabeskyttelse. Continental er desuden ekspert-partner i netbaseret bilkommunikation. Continental har i øjeblikket ca. 178.000 ansatte i 49 lande.
www.continental-corporation.de

Dæk Divisionen

Som en af verdens førende dækproducenter med mere end 42.000 ansatte opnåede Dæk Divisionen en omsætning på mere end € 9,7 mia. i 2012. Divisionen har i øjeblikket 22 produktions- og udviklingssteder i verden. Det brede produktsortiment og løbende investeringer i R&D yder et stort bidrag til en omkostningseffektiv og miljømæssigt effektiv mobilitet.

Dæk til personbiler og erhvervsbiler

Continental er en af de førende producenter af dæk til personbiler og erhvervsbiler i Europa samt verdens fjerdestørste producent af dæk til passagerfly inden for originalmontering og eftermarked. Fokus for Continentals produktudvikling er at optimere alle sikkerheds-relevante egenskaber for dækkene samtidig med, at rullemodstanden minimeres.
www.continental-reifen.de

Dæk til transportsektoren

Forretningsenheden Commercial Vehicle Tires er en af de største producenter af dæk til lastbiler og busser på verdensplan og tilbyder også et komplet produktprogram inden for industrielle dæk. www.continental-lkw-reifen.de

Sponsoring

Continentals Dæk Division er officiel sponsor for den tyske DFB Cup, Major League Soccer, 2014 FIFA World Cup i Brasilien og UEFA EURO 2016TM i Frankrig.
www.ContiSoccerWorld.com

Læs mere her

tags: UEFA, Danmark, Europa, direktør, bilindustri, lastbil, bilen, Frankrig, 2013, EU, Brasilien, 2012, omsætning, 2016, ulykker, bilforhandler, kommunikation, Continental, miljø, 2014, bremser,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar