lørdag den 1. marts 2014

Til kamp mod madspild: Romkugle-feber i Q8

Bad Request

Danskerne er vilde med hjemmelavede romkugler! Det kan landets Q8-stationer konstatere, efter de selv er begyndt at lave romkugler. Hver måned laver hver butik ca. 14 kg wienerbrød om til romkugler for at undgå madspild, og det er noget kunderne kan li´.
Normalt er det kun bagere, der forvandler wienerbrød til romkugler, men på de lokale Q8-stationer er man også begyndt at lave romkugler. Det skyldes, at de gerne vil undgå det store spild af wienerbrød, som ellers normalt ville gå til spilde.

Derfor er medarbejderne blevet uddannet i at lave romkugler, og det er blevet en stor succes. Men selvom Senior Category Manager Jan Hjort Kristensen ikke har nogen direkte forklaring på, hvorfor romkuglerne pludselig er blevet så populære, så har han dog et bud.

"Vi har altid solgt fint med romkugler, men efter at vi selv er begyndt at lave dem og fortælle til vores kunder, at de er hjemmelavede, er de blevet endnu mere populære. Det er vi naturligvis rigtig glade for – både fordi vi kan være med til at reducere spildet af kager, og fordi medarbejderne lægger en masse kræfter i at forme hver en kugle, som bliver solgt," smiler Jan Hjort Kristensen fra Q8.

Nu hvor Q8 selv står for produktionen, undgår man at smide wienerbrød ud. Hver butik forvandler hver måned omkring 140 stykker eller ca. 14 kg. kage til romkugler.

I lære som romkugle-støber
Det er ikke alle og enhver, der må lave romkugler. Det kræver nemlig, at man har været på hygiejnekursus for at håndtere madvarerne. Det har Q8-medarbejderne allerede været på, da de i forvejen laver friske sandwich, men udvalgte medarbejdere har derudover været i lære som deciderede romkuglestøbere.

"Det kræver stram styring og disciplin omkring produktion og rengøring, når man håndterer mad, og det har medarbejderne helt styr på. En udvalgt skare er så blevet lært op i, hvordan man laver wienerbrød om til romkugler, så vi sikrer den bedste kvalitet," fortæller Jan Hjort Kristensen, der glæder sig over, at romkuglerne er faldet i kundernes smag.

Læs mere her

tags: Q8,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar