tirsdag den 4. marts 2014

Hvor er du utryg i trafikken

Giv dit bud på bedre trafiksikkerhed i Tønder Kommune – deltag i ny borgeranalyse
Tønder Kommune opfordrer nu alle borgere til at fortælle, hvor i trafikken de føler sig utrygge. Hvad enten det er som fodgænger, cyklist, bilist eller andet, så er vi meget interesserede i at høre borgernes mening om trafikforhold i hele kommunen.

Derfor har vi igangsat en elektronisk borgeranalyse, som skal bruges til den kommende revidering af kommunens Trafiksikkerhedsplan 2014-2020.

Du kan deltage borgerundersøgelsen via kommunens hjemmeside i perioden fra den 3. marts til den 11. april.

- Vi ønsker at få et samlet billede af dagligdagens trafikproblemer og de steder, hvor borgerne føler sig utrygge i trafikken i Tønder Kommune. Er der steder på vej- eller stinettet, som du mener kan udformes bedre til gavn for trafiksikkerheden og trygheden for dig, dit barn eller dine forældre, så giv dit besyv med ved at deltage i borgerundersøgelsen, lyder opfordringen fra ingeniør Anders Hørkjær Pedersen fra Tønder Kommune.

Tegn og tast på Internettet
Du får adgang til analysen fra kommunens hjemmeside på www.toender.dk. Du kan også gå direkte til analysen på www.borgeranalyse.dk/Tønder.

På siden bliver du bedt om at indtaste alder, køn og de transportmidler, du benytter dig af. På et kort over kommunen indtegner du herefter de lokaliteter, hvor du mener, trafikforholdene kan forbedres.

Dernæst kommer der en række generelle spørgsmål, der kan give os viden om holdninger til forskellige trafiksikkerhedsproblemer/tiltag.

Du kan også skrive nogle generelle eller specifikke kommentarer om, hvad der især bekymrer dig i trafikken.

På den sidste side har du mulighed for at give os dit navn, telefonnummer og e-mailadresse, hvis vi må kontakte dig for at få uddybet dine kommentarer. Det er selvfølgelig frivilligt at opgive kontaktoplysninger.

Sideløbende med borgerundersøgelsen bliver der lavet tilsvarende undersøgelse på kommunens skoler.

- Vi ser frem til at få en masse interessante oplysninger, så vi i højere grad kan tilrettelægge det fremtidige trafiksikkerhedsarbejde ud fra borgernes ønsker og holdninger, siger Anders Hørkjær Pedersen.

Hvis du ikke har adgang til nettet, kan du få et trykt spørgeskema i Borgerservice i Bredebro, Højer, Løgumkloster, Skærbæk, Toftlund og Tønder.

Erfaringer med borgernes hjælp
Det internetbaserede spørgeskema i analysen er udviklet af ingeniørvirksomheden Grontmij. Skemaet har også været anvendt til tilsvarende undersøgelser andre steder i landet.

Borgerundersøgelsen kan give input fra en bred skare af borgere, der repræsenterer hele kommunen, alle typer transportmidler og forskellige tidspunkter at færdes på vejene på. Dermed tilvejebringes et godt billede af hverdagstrafikken og de udfordringer, der er. Det er dermed ikke kun borgergrupper eller interesseorganisationer, der kommer til orde og får indflydelse, men alle borgere, der har noget på hjerte.

Baggrund
Tønder Kommunes trafiksikkerhedsplan gennemføres i 2014 og er et samarbejde mellem Tønder Kommune Grontmij A/S.

Læs mere her

tags: internet, 2020, 2020, trafikken, cyklist, virksomhed, Skærbæk, Tønder, organisation, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar